Modna industrija ima veliko skrivnosti in trikov iz katerih so se skozi stoletja nato uveljavili določeni kroji oblačil in vpeljale modne smernice.

Gumbe na rokavnih si je izmislil Napoleon Bonaparte

Gospodič je svojim krojačem naročil, da na rokave jaken vojakom prišijejo gumbe, da si tako ne bodo mogli svojih nosov brisati v rokave.

Otroška moda včasih ni bila uveljavljena

Otroška moda je danes prav tako uveljavljena in pomembna, z izdelovanjem oblačil za otroke pa so pričeli šele pred približno dvesto leti. Pred tem so otroke oblačili v najmanjše številke ženskih ali moških oblačil.

PREBERITE TUDI:         Otroški modni trendi za pomlad/poletje 2019

Tanga hlačke so bile ustvarjene z namenom

Modne spodnje hlačke tanga so bile prvotno izdelane v New Yorku, na željo župana Fiorella Henry La Guardia. Župan je videl plesalce plesne točke izvajati popolnoma gole brez perila in postal ogorčen. Naročil je, da je potrebno izdelati majhne hlačke, ki bodo delno prikrile goloto.

PREBERITE TUDI:      Ne boste verjeli, kaj je moške privlačilo pred 100 leti

Nakit za modne ženske

Moderne ženske ne morejo biti modne, če ne nosijo nakita, moški pa so z razliko od žensk nakit pričeli nositi, da so z njim kazali svoj družbeni položaj (bogatejši sloj).

Kratke pričeske so odsev današnjega časa

Nič čudnega ni, če ima danes dekle na kratko ostrižene lase. Včasih ni bilo tako. Na kratko so ostrigli le žene, ki niso bile zveste in so bile na takšen način v družbi ožigosane in osramočene.

Danes so modne naravne obrvi

Danes so v modi naravne obrvi, v obdobju renesanse, pa so jih brili. Dober primer tega trenda je slika Mona Lise.

Foto: Pinterest

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj