Vsako leto 25. decembra praznujemo božič, ko se zberejo družine in začne se praznično vzdušje, ko zvonovi zazvonijo in glasovi sreče zapolnijo dan. Kaj pa je božič brez tradicije? Ena izmed takih priljubljenih tradicij je ‘Skrivni Božiček’, kjer se ljudje anonimno obdarujejo.

Koncept Skrivnega Božička se je v celoti začel kot zahodna tradicija, ki se je postopoma širila na različne konce sveta. Ljudem je dodeljeno ime druge osebe, zato morajo tej osebi nekaj podariti v popolni tajnosti. Ker gre pri tem običaju za darila in se veselite, boste vlogo Božička seveda igrali. Koncept Skrivnega Božička se je začel, ko se je filantrop odločil, da bo med božičem predstavil anonimno obdarovanje drugih. Koncept je krožil v druge države, kjer je znan pod različnimi imeni, kot so “Kris Kringel ali Kris Kindle” na Irskem, Secret Santa ali Kris Kringle v Kanadi in Avstraliji ter druga. Ta čudovita tradicija vedno zagotavlja nasmeh na obrazih drugih in edino pravilo je, da mora biti darilo predano v popolni tajnosti.

Skrivni Božiček na delovnih mestih

Tradicije Skrivnega Božička ne spremljajo le družine, temveč tudi šole, študentje in sodelavci. Pravzaprav je postala zelo priljubljena kultura na delovnih mestih. Tradicija povezuje ljudi med seboj in zagotavlja močno vez, ki je nujna za optimalno produktivnost. Kdo pa ne želi biti vesel na svojem delovnem mestu? Zamisel o ustanovitvi Skrivnega Božička na delovnem mestu je bila zelo dobra odločitev, saj prinaša nekaj navdušenja sredi vsakodnevnih obveznosti. Vsakdo lahko napiše svoja imena na naključni list papirja.

PREBERITE TUDI: Recept: Francoska božična sladica Bûche de Noël

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj