Morda je pa prekomerno pitje kave razlog, da imajo nekatere tako majhne prsi?

Pri skoraj 300 ženskah so ugotavljali, koliko merijo njihove prsi in koliko skodelic kave popijejo v povprečju na dan. Raziskovalci so ugotovili, da so tri skodelice na dan dovolj, da se prsi začnejo krčiti, učinki pa se povečujejo z vsako popito skodelico.

Povedali so, da obstaja jasna povezava med pitjem kave in manjšimi prsmi, saj ima približno polovica žensk gen, za katerega je bilo dokazano, da povezuje velikost prsi z uživanjem kave.

“Pitje kave lahko močno vpliva na velikost prsi,” je dejala Helena Jernstroem, predavateljica eksperimentalne onkologije na univerzi Lund na Švedskem. “A ženskam, ki pijejo kavo, ni treba skrbeti, da se jim bodo prsi skrčile čez noč; postale bodo manjše, vendar ne bodo kar tako izginile.”

“Vendar pa bodo vsi, ki mislijo, da lahko ugotovijo, katere ženske pijejo kavo, samo na podlagi mer modrčka, razočarani. Težava je v tem, da za modrček obstajata dve meri, velikost košarice in obseg, tako da tega ne bi mogli ugotoviti.”

Vendar pa ni vse slabo, saj so raziskovalci ugotovili, da lahko redno uživanje kofeina pomaga zmanjšati tveganje za nastanek raka na dojkah. Znanstveniki menijo, da je učinek kave povezan z njenim vplivom na estrogene – ženske spolne hormone.

Nekatere snovi v kavi lahko spremenijo presnovo ženske, tako da ta pridobi boljšo konfiguracijo različnih estrogenov, kar zmanjša morebitno tveganje. Vendar so ženske z večjimi prsmi, ki vsebujejo več mlečnih žlez, izpostavljene večjemu tveganju, so dodali znanstveniki.

PREBERITE TUDI: Tisti, ki pijejo črno kavo, so verjetneje psihopati, pravi znanost

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj