Raziskava, ki so jo izvedli na univerzi Bois State, je pokazala, da kar 60 % žensk privlačijo ženske, 45 % pa jih je že poljubilo svojo žensko prijateljico. V raziskavi je sodelovalo 484 heteroseksualnih žensk, od katerih jih je 50 % povedalo, da so že imele fantazije o ženskah ter da te fantazije z leti postajajo še izrazitejše.

zenske_privlacnost

Foto: depositphotos

Profesorica Elizabeth Morgan z univerze v Idahu je povedala: “Ženske se spodbuja, naj si bodo čustveno blizu. Heteroseksualne ženske pogosto čutijo več kot le prijateljsko naklonjenost do drugih žensk in nekatera prijateljstva se komaj še loči od ljubezenskih razmerij.”

Psihologinja Lisa Diamond z univerze Utah pa je še poudarila, da bi ne gre za to, da z leti seksualnost in spolne želje postanejo močnejše, temveč za to, da z leti ženske postanejo bolj pogumne in samozavestne: “Prevladuje nekakšno prepričanje, da z leti bolj vemo, kaj nam ustreza in kaj hočemo ter to jemljemo kot znak zrelosti in spoznanja, kdo smo. A sama ugotavljam, da je v resnici ravno obratno.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj