… da se moškim zniža raven testosterona in s tem zmanjša njihovo poželenje. V raziskavi, v kateri je sodelovalo 24 moških, so jim izraelski raziskovalci dali za povonjati ženske solze, ki so jih dobili od žensk, ki so gledale žalostne filme, ali pa žensko slino, dobljeno od istih žensk. Nato so dali udeležencem za gledati slike ženskih obrazov, ki so imeli nevtralen izraz na obrazu.

Raziskava je bila dvojno slepa, kar pomeni, da niti raziskovalci, niti udeleženci niso vedeli, ali vonjajo solze ali slino. Rezultati pa so bili zelo očitni: moški, ki so vonjali solze, so ženske na slikah dojemali kot manj spolno privlačne kot moški, ki so vonjali slino. Moški, ki so vonjali solze, so doživeli tudi padec testosterona, ki so jim ga izmerili v slini in zmanjšanje spolnega poželenja.

Raziskava tako jasno kaže, da ženske solze vsebujejo kemične substance, ki pri moških zmanjšujejo poželenje in vzburjenost in to kljub temu, da moški žensk niso videli jokati in niso vedeli, da vonjajo njihove solze.
Ali imajo moške in otroške solze podoben učinek, še niso ugotovili, za to bo potrebna nova raziskava.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj