… opravil naenkrat (multitasking) pri 50 ženskih in 50 moških študentih pred diplomo in ugotovili, da čeprav sta se oba spola odrezala enako dobro pri multitaskingu pri preprostih matematičnih izračunih, odgovarjanju na telefonske klice, kjer so jih spraševali vprašanja, ki bi pokazala njihovo splošno razgledanost, in branju zemljevidov, so ženske močno prekašale moške, ko je prišlo do naloge načrtovanja, kako poiskati izgubljeni ključ, saj se je kar 70 % žensk odrezalo veliko bolje kot njihovi moški kolegi.

V nalogi iskanja izgubljenega ključa so moški in ženske dobili prazen list papirja, ki je predstavljal polje, nato so jih prosili, naj narišejo, kako bi iskali ključ. Rezultati so pokazali, da so ženske načrtovale veliko bolj strateško kot moški. Nad rezultati so bili presenečeni tudi raziskovalci, saj je splošno uveljavljeno mnenje, da imajo moški boljše sposobnosti prostorske orientacije kot ženske.

Prav tako so bili raziskovalci po pregledu literature presenečeni nad dejstvom, da kljub temu, da velja splošno mnenje oz. prepričanje, da so ženske boljše pri multitaskingu, o tem pred to raziskavo ni bila narejena še nobena druga raziskava, ki bi to potrdila oz. dokazala.

PREBERITE TUDI: 8 temeljnih razlik med ženskimi in moškimi možgani

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj