Če se rekreirate, potem zagotovo poznate vajo za trebušne mišice, imenovano ‘plank’ (če je ne poznate, preverite tukaj). In če jo poznate, tudi veste, kako težka je – sploh če nismo ravno fit. Kaj kmalu se začnemo tresti in nato se ‘sesujemo’ na tla.

Razen ženske z imenom Dana Glowacka, ki je pred kratkim postavila nov rekord: plank je (z)držala kar 4 ure in 20 minut! Dana Glowacka prihaja iz Montreala in je na prvem mednarodnem tekmovanju v planku, Plank Training Conference, zdržala neverjetne 4 ure in 20 minut! Ja, prav ste prebrali! Pretekla rekorderka je zdržala plank 3 ure in 30 minut, kar pomeni, da je Glowacka rekord podrla za skoraj 1 uro.

Na svoj Instagram je napisala, da jo je brat presenetil s 24-unim potovanjem, da bi ji bil v oporo, ter da je stal poleg nje kot angel. V videu si lahko ogledate Glowacko, kako se še po več urah držanja .trese precej manj od nas, ‘navadnih smrtnikov’. Montrealčanka je sicer fitnes navdušenka, ki si je moč trupa zgradila s pomočjo joge in drugih vadb.

Takole pa izgleda video tekmovanja nove svetovne rekorderke v planku, Dane Glowacka.

PREBERITE TUDI: Vaje za čvrst, plosk trebuh

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj