Potem, ko smo se vse navdušile nad potiskom leoparda in si nabavile najrazličnejše kose, smo se ga že kar malce naveličale. Rožnati potiski nam ne sedejo; črt tudi ne maramo … le kaj nam še preostane? Brez skrbi – rešil nas bo vzorec zebre!

Ta črno-beli vzorec bo letos temeljito nadvladal vse ostale živalske vzorce in vse leopard kose, ki jih imate, lahko pospravite zadnji kos omare za boljše čase. Je pa res, da je zebrin vzorec Zaradi kontrasta črne in bele barve še bolj vpadljiv – kako ga nositi, da ne bo vse skupaj izpadlo preveč kričeče?

Začnite z majhnimi kosi (modnimi dodatki)

Najboljši način, kako začeti z nošenjem nečesa, kar je precej vpadljivo in nismo vajeni, je ta, da začnemo z majhnimi kosi – torej modnimi dodatki. To so npr. lahko manjša torbica, šal ali čevlji.

Omejite druge barve

Naj bo vaš outfit v črno-beli kombinaciji in z dodano tretjo barvo, več barvam pa se izognite.

Kombinirajte z džinsom in drugimi klasičnimi kosi in barvami

Če boste (katerikoli, ne le zebra) potisk kombinirali s klasiko kot so jeans; klasična bela srajca; črn ali kamelji puli; črn suknjič … preprosto ne morete zgrešiti.

PREBERITE TUDI: To je vzorec, ki naj bi kraljeval to jesen

Izogibajte se drugih vzorcev oz. potiskov

Vedno bolje držati načela manj je več, pa roko na srce: zebra tudi ni ravno subtilen potisk. Manj barv in manj vzorcev (in čiste, minimalistične linije) ustvarijo prefinjen videz, obratno pa kičast in cenen.

Razmišljajte izven (črno-belih) okvirjev

Črno-bež zebra je še lažja za kombiniranje in manj vpadljiva, saj je manjši kontrast kot pri črno-beli. Tudi povsem nenaravni odtenki kot sta npr. črno-vijolična ali rdeče-bela lahko izpade presenetljivo dobro. V vsakem primeru pa se držite pravila prejšnje točke.

‘Udarite na veliko’

Če vas je zebra vzorec navdušil in ste bolj drzne sorte, potem lahko ‘udarite na veliko’ – si omislite velik kos kot so npr. plašč, obleka ali pajac. Brez dvoma ne boste ostale neopažene!

PREBERITE TUDI: Kako nositi ta večni, klasični vzorec na sodoben način?

Foto: net-a-porter

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj