… je pomembno, da kar najbolje poskrbimo za svoje zdravje, da se izognemo boleznim in celo srčnemu infarktu in možganski kapi. To pa lahko dosežemo tudi z uživanjem olja rakitovca, kar je potrdila meta analiza. Olje rakitovca namreč opazno zmanjša nevarnost za bolezni srca z znižanjem holesterola in trigliceridov v krvi.
 
Meta analiza je vključevala preko 900 ljudi, ki so sodelovali v 11 randomiziranih kontroliranih raziskavah, v katerih so hoteli ugotoviti povezavo med uživanjem olja rakitovca in izboljšanjem lipidov v krvi. Učinkovitost olja rakitovca so pokazale že pretekle raziskave, pa tudi bolj zdrave oči in zmanjšano suhost nožnice.
 
Ugotovili so, da olje rakitovca, ki vsebuje omega-7 maščobe, močno izboljša krvno sliko, kar se tiče holesterola in trigliceridov pri tistih, ki imajo povišane. "Z vidika hranilnih vrednosti olje rakitovca vsebuje ogromno zdravju koristnih sestavin, med drugim izorhamnetin, kvercetin, kampferol, sitosterol, vodotopne vitamine C, B1, B2, in B11 ter maščobotopne vitamine A, K in E, karotenoide in druge. Ta meta analiza je pokazala, da uživanje prehranskega dopolnila olje rakitovca močno izboljša trigliceride in holesterol pri tistih, ki imajo povišane," so zaključili raziskovalci.
 

PREBERI TUDI: Olje rakitovca – omega-7 maščobe: revolucionarno odkritje proti boleznim sodobnega časa

 
Olje rakitovca je torej naravna in neškodljiva alternativa izjemno škodljivim statinom, saj zniža trigliceride in slabi LDL holesterol, medtem ko dvigne dobri HDL holesterol in vsekakor vredno preizkusa. Izjemno kakovostna, čista formula priznanega britanskega proizvajalca Natures Aid Olje rakitovca brez sojinega olja in ostalih polnil je na voljo v spletni trgovini vitalia.si.
 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj