… ugibanja, kaj naj bi v resnici povzročilo njegovo smrt. Po najnovejših podatkih raziskav krivdo pripisujejo zdravilu Diprivan, ki ga je policija našla pri preiskavi Michaelove posesti. Na uradne rezultate obdukcije sicer še čakajo, vendar za zdaj vse kaže, da je Diprivan glavni krivec.

Michael Jackson­


Med preiskovanjem bivališča Michaelovega osebnega zdravnika dr. Murraya so imeli preiskovalci posebej naročeno, naj iščejo omenjeno zdravilo, saj sumijo, da mu ga je zdravnik dal večer pred njegovo smrtjo, medtem ko je dr. Murray izjavil, da Michaelu ni dal nobenega zdravila, ki bi lahko ‘vodilo v njegovo smrt’.

Če je Michael Jackson omenjeno zdravilo zares uporabljal kot pomoč pri spanju, gre seveda za hudo zlorabo zdravila. Diprivan (oz. Propofol) je namreč zdravilo, namenjeno izključno bolnišnični uporabi, uporablja pa se ga intravenozno kot anestetik pri kolonoskopijah in plastičnih operacijah. Njegova prednost je v tem, da deluje hitro, je zelo varno, po njem pa se pacienti zbudijo čili, sveži in spočiti, kot da ne bi ravnokar prestali operacije. Poleg tega se hitro izloči iz telesa v primerjavi z ostalimi anestetiki, po katerih se bolniki še dolgo časa počutijo zbite.

Vendar pa je pomembno, da se ga uporablja izključno v bolnišnicah in pod nadzorom anestezista ter pod pogojem, da se opazuje delovanje pacientovih možganov. Pod temi pogoji je njegova uporaba varna, sicer pa je lahko tudi zelo nevarno.

Eden izmed Michaelov­ih znancev je menda izjavil, da je Michael Diprivan uporabljal sam kot pomoč pri težavah s spanjem, tako, da se je zvečer ‘priklopil’, nato se je zjutraj ‘odklopil’. Vendar je Diprivan/Propofol začasen anestetik in ne uspavalno sredstvo, zato je uporaba brez nadzora in celo noč zelo nevarna, kar se je pokazalo tudi v Micaelovem primeru.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj