Ste tudi vi, kdo od vaših družinskih članov, prijateljev ali znancev ostali brez ustrezne zdravniške obravnave in oskrbe, ali je le-ta bila prepozna zaradi ukrepov zaradi koronavirusa?

Virus je. Ni edini. Okrog nas je vsak dan vse polno virusov. To je normalno. Virusi so del življenja. Tudi koronavirus je del življenja. Izkušnje kažejo, da še zdaleč ni tako smrtonosen, kot so predvidevali. Smrtonosne pa so posledice ukrepov zaradi koronavirusa.

Zdravstvene posledice zaradi koronavirusa so velike in daljnosežne a ne zaradi virusa, temveč zaradi ukrepov, povezanih z njim. Žrtev zaradi ukrepov ob pojavu virusa je ogromno. Želimo jih obelodaniti. Pokazati, kakšen vihar pustoši brez soja žarometov, ko ne moremo do zdravnika, ko ne moremo pomagati našim babicam, dedkom, staršem, otrokom. Ko je razčlovečenost tako pogosta v realnosti, da prekaša “dober dan”.

Zato vas vabimo vas, da delite to objavo in na elektronski naslov neobravnavani.zaradi.korone@gmail.com pošljete svojo izkušnjo (ali koga od vaših bližnjih), če ste od marca dalje:

  • imeli zdravstvene težave in niste mogli priti do svojega zdravnika;
  • je imela korona prednost pred vašo simptomatiko in je bila obravnava posledično zapoznela;
  • imeli vi ali vaši bližnji zobobol in niste mogli priti do zobozdravnika;
  • dobili prestavljen termin za specialistični pregled;
  • niste mogli biti ob otroku ali bližnjem zaradi koronavirusa;
  • se vam je zdravstveno stanje poslabšalo zaradi zamika terapije;
  • ste se bili primorani odločiti za samoplačniške storitve, saj v javnem zdravstvenem sistemu predolgo ne bi prišli na vrsto.
  • ipd.

Pomagajte širiti zavedanje o težavah ZARADI koronavirusa. Naj se ne govori le o številu okuženih, ampak tudi o številu tistih, ki jim življenje ogrožajo koronski ukrepi – in tovrstnih žrtev je neprimerno več kot žrtev koronavirusa.

OPOZORILO: Brez vašega dovoljenja vaših zgodb in izkušenj ne bomo nikoli nikomur posredovali ali kjerkoli uporabili, delili. Radi bi le dobili okvirno število vseh, ki niso prišli do dostojne ali pravočasne obravnave.

Čas je, da spregovorimo!

Opozorimo na težave na področju zdravstva, s katerimi se vsakodnevno spopadamo zaradi koronskih ukrepov. To je tisto, kar ogroža naša življenja, in ne virus.

Hvala za deljenje in ozaveščanje.

Ekipa Združenja za naravni razvoj otrok

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj