Janja S.: Ko sem se zjutraj ob 7. uri zbudila in pogledala skozi okno, sem samo obstala, ker res nisem pričakovala snega v Ljubljani, kjub vremenski napovedi. Malo sem bila v dvomih, ali sploh iti ali ne. Prvo, kar mi je šlo po glavi, je bilo: “pa ne, da je glih na moj prvi mali maraton sneg”. Če bi bila sama, mislim, da bi ostala doma. Ker pa sem vedela, da gremo teči kot skupina, ki smo se skupaj pripravljale 3 mesece, sem se odločila, da se udeležim maratona. Vedela sem, da bo kljub slabemu vremenu tam skupina ljudi, ki so polni pozitivne energije in dobre volje. Ko sem prišla na ogrevanje, je bilo tam polno nasmejanih obrazov, ki se sploh niso obremenjevali, kakšno vreme je zunaj, in res sem bila vesela, da nisem ostala doma. Podali smo se na skupno ogrevanje in kmalu sem ugotovila, da sem čisto preveč oblečena. Skupaj smo pokomentirali, kako iti oblečen na maraton ob takem vremenu, in hitro sem odvrgla odvečno majico (tekla sem v sponzorski majci PL in icepeaku – in odločitev je bila pravilna).

Ko stojiš prvič na štartu, da boš pretekel mali maraton, je občutek nepopisen.smiley_lol V sebi čutiš nek adrenalin. Vse smo nestrpno pričakovale štart in kmalu smo ga pričakale. Že po prvih kilometrih sem imela čisto premočene superge, ampak to mi v tistem trenutku sploh ni bilo pomembno. Energija med tekom je bila super. Ko vidiš okoli sebe ljudi, ki kljub slabemu vremenu stojijo celi premraženi in navijajo zate in te spodbujajo, je res nekaj neverjetnega. Dajo ti nek zagon, čeprav ti moči že popuščajo. Vzdušje je bilo res enkratno kljub slabemu vremenu in vsekakor mi ni niti malo žal, da sem se udeležila maratona. Tega res ne doživiš velikokrat, da tečeš v snegu in dežju.smiley_lol Ko sem prišla na cilj, sem bila vesela in ponosna nase, da mi je uspelo. Čestitala sem še ostalim Planetkam, ki sem jih na poti domov srečala. Prav v veselje mi je bilo, ko sem videla nasmejane obraze punc kljub utujenosti, saj so nas nizke temperature še dadatno izčrpale. Vsekakor to ni bil moj zadnji maraton!!!

Hvala PL za to organizacijo, vsem trenerjem in seveda vsem puncam, ki smo v teh mescih druženja spletle prijateljstva in si vsak trening izmenjale koristne informacije. Upam, da se nam uspe še kje videti in podoživeti maraton in treninge, ki so bili res super.smiley_lol

Nataša A. B.: Na 21 nas je šlo kar nekaj Planetk, ne načrtovanih 10, ampak še vedno večina. Kraj srečanja v podhodu Maxija je bila odlična ideja, ker je bilo tam toplo in se nismo preveč ohladile. Ogrevanje s Planetom plus tako kot vedno prefesionalno. Bilo je kar nekaj nervoze pred štartom in prijetnega vznemirjenja. Razprave so se predvsem vrtele okoli tega, kaj obleči, ali nismo preveč oblečene, kaj pa kapa, bo trak dovolj, obvezno rokavice…. še dobro, da se nisem preveč oblekla: majico z dolgimi rokavi Ljubljanskega maratona in čez majčko Planetk. Kar tri Planetke smo bile oblečene tako.

Tek je bil malo bolj naporen kot bi bil v suhih razmerah, ker je bilo potrebno paziti na luže in plundro. V zadnjem trenutku sem sprejela odločitev, da tečem v goreteks supergah in ker so mi pol številke premajhne (za tek seveda, drugače so številko večje kot nosim običajne čevlje) in ker je vložek za čevlje deformiran po pranju, sem seveda po 15 km imela težave s prsti na nogah, nato s koleni…. a skoraj do konca sem imela suhe noge. Človek ne more imeti vsega.

Najpomembneje je, da sem pretekla 21, da se je trening s Planetkami obrestoval in naslednje leto se vidimo spet na ljubljanskem maratonu.

Kako že gre slogan Planetk? Me hočeš ujet? Pridi na moj planet!

Lili C.: Včeraj, nedelja 28.10., je bil prav poseben dan… čaroben in lep. S prijateljico Ano sva uspešno pretekli 10,5 km in zmagali.smiley_thumb Vznemirjenost dan pred tekom, prebujanje v sneženo jutro, dober zajtrk, oprema za maraton in suha oblačila za po maratonu, odhod v mesto… ogrevanje pred tekom, pozitivna energija vseh udeležencev, nasmehi na obrazu vsakega posebej, nad štartno linijo The stroj, odštevanje minut in sekund pred štartom in nato ŠTART. Wooohooo!!! Romantika teka med snežinkami, ob cesti spodbuda gledalcev, v sebi pa smeh in veselje, ker so noge tekle kar same od sebe. HVALA Planetu Lepote za organizacijo treningov in za prelepo majčko, HVALA ekipi Pulz šport za treninge in nasvete, ter HVALA Tanji Matko za vzpodbudo. Brez vas, bi bil včerajšnji dan, samo navaden dan.

pl_maraton_2012_tek_2_s
Lili in Ana na teku izžarevata pozitivno energijo kljub neprijetnemu vremenu. Planetke se ne dajo!

Karmen A.: Kako je bilo na maratonu? Več kot odlično, zabavno in nepozabno, saj smo izpolnili vsa svoja pričakovanja.smiley Že na startu je bila prisotna ogromna mera adrenalina, še posebej zaradi zimskega vremena, glasbe ter vzpodbujajočih in navdušenih navijačev. Po trasi, ki je bila prijetna in ne preveč naporna, smo tekli v skoraj nemogočih razmerah – sneg, mraz, vlaga, luže in plundra na progi …, toda vseeno nam je šlo kot po maslu, saj nam ni primanjkovalo pozitivne energije, saj če imaš tako energijo, ni nobena stvar ovira.smiley Skratka, bilo je tako navdihujoče, da se vidimo še naslednje leto.
Hvala Planetu Lepote in Pulz športu za vse! Če ne bi bilo vas, ne bi doživela takšne fenomenalne izkušnje!!!!


Sponzorji

Planet_Lepote_logo_novi pulz_sort_logo vitalia_logo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj