Vendar je raziskava pokazala povsem drugačne rezultate; verjetnost, da bodo moški umrli za rakom, je pri njih kar za 40 % večja kot pri ženskah – razlog za to pa je strah pred zdravniki. Prav tako imajo več možnosti, da bodo umrli za rakom, ki lahko prizadene oba spola, kot so npr. rak na želodcu, črevesju, ledvicah … in to kar za 70 %!

Avtorji študije so namreč ugotovili, da moški veliko bolj odlašajo z obiskom zdravnika kot tudi s navedbo simptomov, ki jih imajo, kar pripelje do tega, da se bolezen razvije do takšne mere, da ni več ozdravljiva.

Moški se tudi veliko redkeje in težje odločijo za spremembo življenjskega sloga v bolj zdravega kot ženske, kljub temu, da so debelost, uživanje alkohola in kajenje dva izmed najpogostejših vzrokov za nastanek raka.

Torej nižja starostna doba, ki jo dosegajo moški ni posledica tega, da bi bili moški bolj občutljivi ali manj odporni, temveč dejstvo, da odlašajo z obiskom zdravnika in zamolčijo simptome bolezni, ki bi jih zlahka pravočasno pozdravili, ter seveda nepripravljenosti na bolj zdrav način življenja.

Celotna študija je bila objavljena s strani National Cancer Intelligence Network in Cancer Research UK.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj