“Vsekakor sem potrebovala nekaj let, da sem se nekako deprogramirala in izstopila iz Playboyeve megle,” je Madison ekskluzivno za People povedala, kako je predelala svojo travmo.

Skoraj desetletno bivanje v Playboyevem dvorcu je imelo za Holly Madison trajne posledice na njeno duševno zdravje.

Madison, ki je bila ob vselitvi v dom na Holmby Hillsu stara le 21 let, je bila od leta 2001 do 2008 dekle Hugha Hefnerja – in ta naziv je pomenil prilagajanje posebnim in omejujočim lepotnim standardom.

“Zagotovo bi rekla, da je življenje v dvorcu pri meni povzročilo telesno dismorfijo, saj sem se vedno spraševala, kaj je narobe z mano,” je povedala danes 43-letna Madison. “Hugh mi je dajal občutek, da nisem dovolj lepa, in gledala sem okoli sebe vse druge ter se nenehno spraševala, kaj je na njih tako drugačnega in zakaj so toliko boljše?” 

Po podatkih Johns Hopkins Medicine telesna dismorfična motnja (BDD) velja za duševno motnjo, ki se kaže kot “zaskrbljenost zaradi videza svojega telesa” do te mere, da “ovira vašo sposobnost normalnega delovanja”. Značilen znak tudi sprejemanje “skrajnih ukrepov”, kot so “ponavljajoči se lepotni kirurški posegi za odpravo zaznane pomanjkljivosti”.

Razumljivo je, da se je Madisonova nenehno počutila nesamozavestno glede vseh vidikov svojega videza.

 

“Nenehno sem se spraševala, kaj lahko storim? Kaj lahko naredim? Kaj lahko spremenim? Kako lahko izgledam bolje?” se spominja Madison, ki je v preteklosti že odkrito povedala, da je imela operacijo nosu in povečanje prsi.

“Ko sem gledala, kako je videti tipična Playboyeva zajčica s svetlimi lasmi in velikimi prsmi, sem si vedno želela izgledati tako. To je bilo nekaj, kar sem videla in kar se mi je zdelo pomembno, in ne zato, da bi naredila vtis na določeno osebo,” pojasnjuje Madison o svoji odločitvi za plastično operacijo. “Želela sem biti videti tako in to me je najprej pritegnilo k blagovni znamki Playboy.”

Čeprav se je za plastično operacijo sprva odločila “zaradi sebe”, Madison pravi, da je življenje v dvorcu s Hefnerjem negativno vplivalo na njeno samozavest.

“Zdaj bi lahko bila videti kot nočna mora po plastični operaciji!” razmišlja Madison. “Ker sem se ves čas spraševala, kaj je narobe z mano? Kaj je narobe z mano?” 

Ko je Madison prvič zapustila dvorec, je preživela in se počutila “travmatizirano” zaradi svojih izkušenj, ko si je poskušala ustvariti novo življenje stran od Hefnerja.

“Približno štiri mesece sem bila v stanju boja ali bega, ko sem se poskušala postaviti na noge, ker sem vedela, da moram. Bilo je, kot da si moraš zdaj ustvariti kariero, preden ljudje pozabijo, da si sodelovala v oddaji,” pravi. “To sem tudi storila, potem pa sem tri leta zaporedoma delala kot za stavo.”

Madison pravi, da je končno našla nekaj stabilnosti, ko se je odločila, da se bo poročila in imela otroke, in takrat si je tudi dala priložnost, da predela vse, kar je doživela. (S Pasqualom Rotello, s katerim imata otroka Rainbow Auroro, 10 let, in Forest Leonardo, 7 let, sta se ločila v začetku leta 2019.)

“Spomnim se, da sem prebirala knjigo Girl’s Next Door coffee table book, ki smo jo izdali, ko je bila oddaja še na sporedu, ker sem iskala določeno obleko, ki sem jo nosila za fotografijo za nazaj na Instagramu, in sem gledala svoje fotografije ter si rekla: ‘O, sveti oče, na vseh teh fotografijah se lažno smehljam,'” pravi.

“Nihče drug tega ne bi mogel ugotoviti. Bili bi samo: ‘Oh, ti se smeješ.’ Jaz pa se poznam in si rečem: ‘O, moj bog, bila sem tako nesrečna.’ Spomnila sem se, kako nesrečna sem bila vsak dan, in potem se je vse to sesulo.”

Danes se je Madison sprijaznila s preteklostjo. Ukvarja se z drugo sezono podkasta Girls Next Level, ki ga vodi skupaj z nekdanjo Playboyevo zajčico Bridget Marquardt, in obožuje delo, ki ga opravlja pri oddajah o resničnih zločinih za mrežo ID.

“Počutim se, kot da sem na drugi strani,” pravi Madison o zdravljenju svojih travm. “Vsekakor sem potrebovala nekaj let, da sem se nekako deprogramirala in izstopila iz Playboyeve megle ter spoznala, za kaj je v resnici šlo pri tem razmerju, in ga nehala poveličevati ali opravičevati pred drugimi ljudmi.”

Dodaja: “Zdaj sem nekako zelo neodvisna, vendar sem bila štiri leta v razmerju z vmesnimi prekinitvami. Srečna sem.”

PREBERITE TUDI: Lara Stone dobila tožbo proti Playboyu

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj