Rimmel 1-2-3 Looks. V kontraverznem oglasu manekenka Georgia May Jagger, hči slavnega rokerja Micka Jaggerja in supermanekenke Jerry Hall, prikaže tri stopnje učinovanja maskare, ki naj bi poskrbela za tri različne videze oz. intenzivnosti poudarjenosti trepalnic.

oglas_rimmel_123_looks_maskara

Prepovedani oglas za Rimmel 1-2-3 Looks maskaro

Čisto na dnu oglasa pa je z malim tiskom pripisano, da manekenka nosi umetne trepalnice. Britanska oglaševalska organizacija (British Advertising Standards Authority, ASA) pa meni, da napis ni dovolj in je zato oglas prepovedala, tako za tiskanje kot tudi video predvajanje: “Ker menimo, da je uporaba umetnih trepalnic zavajajoča napram efektu, ki ga od izdelka lahko dejansko pričakujemo, smo prišli do zaključka, da so slike in oglas zavajajoči.”

Iz Cotyja, v katerega lasti je tudi Rimmel, pa so povedali, da niso uporabili umetnih trepalnic z namenom zavajati ljudi, temveč da bi na fotografijah lahko pokazali dejansko razliko, ki bi jo videli v živo, a je s fotoaparatom ni možno prikazati: “Slike zelo točno prikazujejo tri različne videze trepalnic, ki jih lahko dosežete z uporabo te maskare.”

To pa ni prva Rimmle maskara, za katero oglas so ASA prepovedali – v preteklosti je enaka usoda doletela oglas za maskaro Magnif’Eyes, ki jo je takrat predstavljala Kate Moss, pa tudi oglas za L’Orealovo maskaro s Penelope Cruz.

5 KOMENTARJI

  1. Um, ok. Ne, da se ne strinjam, ampak potem bi morali prepovedati VSE oglase za maskare. Ne vem, če sem v zadnjih 10 letih zasledila oglas za maskaro, kjer modelka NE bi nosila um. trepalnic ali ne bi bile le-te dorisane s kakšnim rač. programom. Neenako obravnavanje imho.

  2. V bistvu bi morali prepovedati kar VSE oglase. Ker reklame za kreme proti gubicam in čudežne pudre so pa kaj? Malo dekorative, dober fotograf in photoshop. Nihče v resnici ni tak kot v reklamah. Da o “čudežnih sposobnostih” nekaterih produktov (ne nujno samo kozmetičnih) sploh ne izgubljam besed.

  3. Evo, to. Se čisto strinjam. Kreme proti gubam, celulitu, strijam, čudežne maskare, pudri, šminke, naprave, s katerimi ‘v 5 min na dan dobiš manekensko postavo’ … en sam photoshop in zavajanje. To ne gre pa nikomur v nos? :S

  4. Se zelo strinjam s Pikico. Če bi bilo po moje (ha ha) bi lahko v reklamah govorili/pisali samo resnico – brez dodatnih pripomočkov, brez photoshopa… Še najbolj me nervirajo reklame za pralne praške, detergente, zobne paste.. en kup specialnih efektov 🙁

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj