­­Zapestnice

Le-te naj vam ne bodo v napoto. Poskrbite, da bodo prave velikosti, sicer pa imate proste roke glede izbire in raznovrstnosti. Če vam je blizu ciganski pridih, jih boste nanizale več na eno zapestje in jih v večernih urah zamenjale za kaj delikatnejšega, kar ne bo izzvalo preveč pogledov le na zapestje.

Broške

Že dalj časa velja, da brošk ne nosijo le stareše ženske. Nadenite jih na suknjič, jopo ali plašč. Majico lahko popestrite z eno ali več manjšimi primerki. Če jih boste zapeli na torbo ali kapo, bo vaš slog postal edinstven.

Nekaj strnjenih pravil:

  1. Barvitega in zelo opaznega nakita ne kombinirajte z vzorčastimi oblačili.
  2. Večjega ‘cocktail’ prstana ne kombinirajte z drugimi primerki. Dovoljen je le poročni ali zaročni.
  3. Po mili volji kombinirajte materiale,  ne pa stila.
  4. Nakit prilagajajte delovnemu mestu.
  5. Za neminljiv nakit raje odštejte več denarja in srebro zamenjajte za belo zlato.
  6. Nakit izbirajte v skladu s svojo starostjo, višino in telesno konstitucijo.

Shranjevanje

Na voljo imate posebne škatle, ki omogočajo ločeno zlaganje ogrlic, zapestnic, uhanov in tudi prstanov. Tako vam bo jutranje kombiniranje z oblačili šlo lažje od rok. Stoječa “drevesa” lahko prav tako okrasite z nakitom in vam pričarajo prijetno vzdušje v prostoru. Kjerkoli jih boste shranjevali, glejte, da imate daljše verižice položene v takem položaju, da se ne prepletajo med seboj in bo iskanje kratko. Da preprečite praske, shranjujte vsak kos zase. Varovalnih vrečk in škatel, ki jih dobite pri nakupu, ne zavrzite, saj vam lahko tudi te pridejo zelo prav. Pri srebru bodite posebej pozorni, da ne bo izpostavljeno sončni svetlobi, saj lahko izgubi lesk.

nakit1

Nakit dajte nase šele po oblačenju in nanosu ličil ter preverite zapirala, saj se hitro zgodi, da kak dragocen kos po nepotrebnem izgubite. V kolikor niste vešči čiščenja nakita, to opravilo raje prepustite zlatarju, kamor se napotite vsaj enkrat letno. Nošenje in kombiniranje spreminjajte glede na letni čas. Čez poletje, ko imamo na sebi manj obleke in pokažemo več kože, lahko ponosimo tudi vse tiste barvne kose, ki smo jih čez hladne dni zanemarjali. Končno boste lahko brez slabe vesti okrasili tudi sebe, ne le božično jelko.
Ko si razbijate glavo s tem, kaj kupiti ljubi osebi ali dragi prijateljici, ne pozabite, da je lahko modni kos razveseljivo darilo in ga lahko kupite kar v trgovinah z oblačili, kar pa vam ne bo izpraznilo denarnice v preveliki meri.

Če vam deževni dan ne prinese prijetnega vzdušja, obarvajte dan s posebnim kosom, ki vam je ljub, in odišavite svoj vrat. Sicer pa ne pozabite, da so ženski najboljši prijatelji še vedno d­iamanti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj