Ženske so se skozi zgodovino vedno šminkale, da bi bile bolj opazne in privlačne. Šminka pritegne pozornost na ustnice in jih poudari. Ustnice veljajo za čuten del telesa in njihovo poudarjanje naredi ženske privlačnejše za nasprotni spol.

Nekatere ženske lahko nosijo šminko, da bi se počutile bolje glede svojega videza. Druge ženske uživajo v sposobnosti izražanja svojega edinstvenega umetniškega stila. Barve in sestavine so se skozi stoletja spreminjale, namen nošenja šminke pa ostaja enak: izražanje notranje lepote z zunanjostjo. Čudovita stvar šminke je čista raznolikost in vsestranskost barv in sestave.

Toda zakaj ženske nosijo šminko?

O tem, zakaj se šminkajo, da so privlačnejše obstaja več teorij. Ena izmed je, da so polne ustnice podzavestno povezane s plodnostjo in lepoto.

Ne glede na razlog, zavesten ali podzavesten, se je šminka že od nekdaj uporabljala za poudarjanje in pritegovanje pozornosti na ustnice ter tako prispevala k splošni privlačnosti ženske in sposobnosti izražanja individualnosti.

Zato, drage ženske, poiščite svojo najljubšo šminko in poudarite svoje adute in zažarite.

Tinini nasveti:

“Poudarjene ustnice z resnično opaznim rdečilom povzdignejo sicer minimalistično ličenje na višji nivo, zato se ne bojte šmink močnejših barvnih odtenkov. Pri izbiri živahnejše šminke je pomembno, da izberete pravi odtenek zase. Pazljive bodite tudi pri nanašanju, po potrebi uporabite črtalo za ustnice kot podlago, da se šminka ne bo ‘razlivala’ ali uporabite obstojna rdečila, ki zdržijo na ustnicah. Nanesite jih na suhe ustnice v tanki plasti in natančno Blagovne znamke imajo šminke najrazličnejših tekstur zato pobrskajte in najdite takšno, ki vam bo vlivala samozavest in se boste z njo dobro počutili.”

Kako pravilno izbiramo odtenek šminke?

“Izbor rdečila za ustnice opravite na prekrvavljenih prstnih blazinicah, ki so dokaj sorodne barvi ustnic. Postopek je tako zadovoljiv higienskim standardom in videli boste, kako bo odtenek izgledal na ustnicah.”

Tinin izbor rdečil za ustnice:

  • Max Factor Lipfinity
  • Bourjois Velvet Ink
  • Deborah Red Touch mat
  • M.A.C. Matte lipstick
  • Estee Lauder Pure Colour Illuminating
  • Shiesido Modern Matte
  • Clarins Lip Confort Oil
  • Pupa Milano Vamp! redčilo za ustnice
  • Milani Cosmetics Colour Fetish Matte

Tina Fabjan vodja umetnikov ličenja Max Factor

PREBERITE TUDI:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj