Kaj je pravzaprav tako pomembnega v besedi »oprosti«? Če imajo opravičila neverjetno moč, da potrdijo občutke, zdravijo razdor, zmanjšajo stres v odnosu, odpravijo zamere in ustvarijo odpuščanje, zakaj torej moški tako neradi rečejo »žal mi je«?

Mislijo, da vam ne dolgujejo opravičila

Moški nimajo problema priznati, ko se motijo, imajo le »višji prag« za kakšne situacije je opravičilo smiselno. Z drugimi besedami, njihova definicija slabega ali žaljivega vedenja se drastično razlikuje od vaše.

Na opravičila ne gledajo na enak način kot vi

Niti slučajno, medtem ko se ženske ponavadi opravičujemo za vse. Če ni njihova krivda, ne pričakujte opravičila.

Verjamejo, da dejanja govorijo glasneje kot besede

Prinašajo vam cvetje, perejo posodo ali pošiljajo sporočila, samo da vas pozdravijo in vprašajo kaj delate ter povedo, da mislijo na vas. To so znaki, ki jih vaš moški ponuja kot tiho opravičilo.

Da bo ob takšnih dogodkih obema lažje, se pogovorita kaj se je zgodilo ter kako čutite. Če ni pripravljen izustiti opravičila, tega ne zahtevajte, saj boste dosegli le frustracijo. Če pa vam uspe, pa opravičilo hvaležno sprejmite in ga objamite. Ko bo videl, kako cenite to gesto, se morda celo večkrat opraviči. Ne pozabite pa biti vzgled in se opravičiti, ko bo situacija obratna, saj tudi me kdaj pa kdaj kaj ušpičimo.

PREBERITE TUDI: Najboljša oblika ljubezni ali kaj potrebuje razmerje, da ljubezen ostane

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj