­

­Karierni sejem je dogodek, ki je tako prostorsko kot časovno skoncentriran. Zaradi tega lahko le dobra priprava nanj da najboljši učinek – da spoznate več delodajalcev, pri katerih bi želeli delati, in dobite več kariernih priložnosti za delo. Predstavljamo vam napotke, da boste od udeležbe na letošnjem največjem kariernem dogodku pri nas –  sejmu KARIERA 08, ki bo potekal 26. in 27. novembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani – imeli kar največ uspeha.

karierni sejem


Kako se pripraviti na karierni sejem?

Na sejmu ne boste sami, temveč obdani s številnimi drugimi iskalci, zato je zelo pomembno, da se želenemu delodajalcu predstavite kar se da jedrnato in usmerjeno v sklopu omejenega časa, ki ga imate na voljo. Če boste prišli na sejem povsem nepripravljeni – torej ne boste preučili potreb podjetij, ne boste imeli pripravljenega kratkega predstavitvenega govora, ne boste imeli s seboj življenjepisov ipd. – bo lahko kakšna vaša sicer odlična priložnost za delo splavala po vodi in to vse zato, ker ste zaradi nepripravljenosti v omejenih okoliščinah kadrovika premalo prepričali, zamolčali vaše določene prednosti in niste naredili večjega vtisa.

  • Raziščite razstavljalce in program sejma!

    Pred udeležbo sejma preučite podjetja, ki bodo na sejmu prisotna. Izberite tista, ki vas najbolj zanimajo. Ugotovite, kje se vidite v tem podjetju, in pripravite 30-sekundni govor, ki bo kadrovika tega podjetja prepričal, da imate znanja in veščine, potrebne za delo v njihovem delovnem timu. Imeti morate pripravljen odgovor, kaj konkretno lahko storite zanje. Seznam vseh delodajalcev in izobraževalcev, ki bodo prisotni na sejmu, in vseh drugih spremljajočih dogodkov (ne spreglejte kariernih predavanj!), ki se bodo odvijali na sejmu, dobite na www.kariernisejem.com.
  • Življenjepisi!

    Pripravite vsebinsko in grafično privlačne življenjepise, ki se nanašajo na prosta delovna mesta in kadrovske potrebe delodajalcev razstavljalcev, ki so že predstavljeni na spletu in v promocijskih publikacijah sejma. Natisnite dovolj kopij za vsa podjetja, ki jih nameravate obiskati (ali pa življenjepise imejte vsaj na USB ključu). Če vas zanima več različnih objavljenih ali napovedanih prostih delovnih mest, prinesite več različic življenjepisov. Pametno je prinesti tudi druga pisna potrdila, certifikate in priporočila preteklih delodajalcev, za katere menite, da vam povečujejo vrednost v očeh delodajalcev, ki bodo na sejmu.
  • Pridite urejeni in polni energije!

    Pridite urejeni, če se le da v poslovni obleki. V teniskah in trenirki ne boste delovali ravno profesionalno. S seboj vzemite prikladno aktovko ali torbico, v kateri imate življenjepise, pisala, vanjo shranjujete gradiva podjetij. Pred sejmom se spočijte, da boste imeli dovolj energije za vse intervjuje, ki vas na sejmu čakajo. Da boste odložili vaš suknjič, nahrbtnik ali druga oblačila, bo na voljo garderoba.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj