da svoja oblačila nosijo dan za dnem. A tudi če vaša oblačila lepo dišijo, so prekrita s znojem in bakterijami, in če jih ne menjate vsak dan, lahko pride do neprijetnih posledic.

1. Lahko povzroči akne na telesu

Vsakodnevno pranje perila se zdi naporno, a če ste se spopadali z aknami na hrbtu ali prsih, bi morda želeli razmisliti o vsakodnevni menjavi oblačil. Umazana oblačila nabirajo znoj in bakterije, ki se prenesejo v katero koli dlako na vašem telesu, kar povzroča zamašene pore. Znoj v kombinaciji z odmrlimi kožnimi celicami lahko povzroči draženje in povzroči akne na skoraj vseh delih telesa, vključno s hrbtom, stegni in celo zadnjico.

2. Lahko povzroči neprijeten telesni vonj

Vaša oblačila prihajajo v stik z vonjavami. Bakterije obožujejo znoj, kombinacija teh dveh pa vodi do neprijetnega telesnega vonja.

3. Morda se izpostavljate bakterijam drugih ljudi

Ena stvar je biti ves dan izpostavljen lastnim telesnim oljem in bakterijam, povsem druga stvar pa je biti obdan z bakterijami drugih ljudi. Vsi imamo na koži bakterije in večina teh, ki končajo na naših oblačilih, prihaja iz lastnega telesa. Toda na oblačilih je mogoče pobrati  tudi bakterije od drugih ljudi, in čeprav so pogosto neškodljive, lahko nekatere povzročijo okužbe, še posebej, če imate težave s kožo.

PREBERITE TUDI: Ta preprost trik bo vaša oblačila naredil veliko bolj izvirna

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj