Boleči menstruaciji se reče tudi dismenoreja. Menstrualni krči oz. bolečine so lahko zelo močne, vendar tisti, ki tega ne doživijo, intenzivnosti bolečine ne verjamejo.

PREBERITE TUDI: Dismenoreji rečejo tudi mali porod

Moški tako ali tako mislijo, da pretiravamo, ženske, srečnice, ki takšnih krčev nimajo, pa tudi. Ženske z močnimi menstrualnimi krči se tako soočajo z raznimi predsodki in bolečino poskušajo trpeti v tišini. Dismenorejo, kot je strokoven izraz za bolečo menstruacijo, pa so sedaj označili za bolečo kot srčni napad. Profesor na Univerzi College London, John Guillebaud je namreč menstrualno bolečino označil za tako bolečo, kot je bolečina ob srčnem napadu. Meni tudi, da bi morale biti te bolečine bolj raziskane in obravnavane.

Z njim se strinja Dr. Annalize Weckesser, ki pravi: “Menstrualnih bolečin se že od nekdaj ne jemlje resno in so bile celo smatane kot ‘ženska histerija’. O menstruaciji se premalo govori in mlada dekleta imajo dandanes premalo znanja.” Dismenoreja se namreč deli na primarno in sekundarno. Primarna je normalna in se pojavi po prvi menstruaciji, medtem ko je sekundarna dismenoreja lahko posledica nepravilnosti na rodilih. Ignoriranje ženske bolečine s strani družbe ni pohvalno. Na milijone žensk trpi za temi bolečinami in to 1x mesečno.

PREBERITE TUDI: Zakaj je vaša koža pred menstruacijo videti tako slabo?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj