Kaj želite od svojega dela? Verjetno želite zadovoljstvo pri opravljanju svojega dela. Ali ste zadovoljni s svojim delom? Če ste zadovoljni, verjetno ne razmišljate toliko o novem delovnem mestu in novem delodajalcu.

Vašemu delodajalcu ste lahko upravičeno lojalni, če čutite, da vas ceni. Čutite, da vaše podjetje skrbi za vas in vaše sodelavce (vsaj najpomembnejše), nadrejeni uporabljajo poštena merila o kvaliteti vašega opravljenega dela, cenijo vaše ideje in vam omogočajo priložnosti za rast in razvoj. Kaj pa če vsega tega na vašem delovnem mestu ne čutite? Če so delo in delovni odnosi pri vašem delodajalcu slabi? Boste zaradi tega kaj ukrenili ali se še naprej vsakodnevno pritoževali nad slabimi delovnimi pogoji? Rešitev bi bila lahko menjava sedanje službe za boljšo. Pa ste pripravljeni to storiti?

priporočljivo je spremljati priložnosti za druga dela­

Dati odpoved ni vedno enostavno. V skoraj nobenem primeru to ni prijetno opravilo. Ravno tako tudi ni vedno tako enostavno iskati nove delovne priložnosti. Še posebno, če ste regionalno omejeni (nočete migrirati “s trebuhom za kruhom”) in je podjetij, podobnih (npr. po dejavnosti, po profilu kadrov) vašemu sedanjemu, malo. Še težje je, če vaš kadrovski profil na trgu delovne sile ni preveč iskan in je zaposlitvenih oglasov (in trgu skritih prostih delovnih mest) za vaš poklic ali delovno mesto malo. V tem primeru bo bolje, da obdržite vaše trenutno delovno mesto, hkrati pa brez vednosti vašega trenutnega delodajalca vzporedno iščete novo. Mesec, dva, tri, pol leta, leto ali dve, če je potrebno. Ko boste imeli konkretno ponudbo za novo delo v svojih rokah (beri pogodbo), bo najbolje dati odpoved.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj