“Zakaj? Kako? Za kaj gre?” ste se najbrž vprašali. Naj razložimo.
Verjetno se je tudi vam že zgodilo, da vam je kdo rekel “Boš moral/a znižati kriterije, če ne boš ostal/a sam(ska)”. Ali pa “Prezahtevna si.” Ali pa “Glavno, da nisi sam”. Vam pa je verjetno nabilo krvni tlak v višave ali pa ste obupano zavzdihnili, saj natanko veste, kaj hočete in si zaslužite ter veste, da ne morete pristati na manj.

Nikar ne skrbite – imate prav.

Biti sam(sk)i ni grozno, ni prekletstvo in ne pomeni nekaj slabega. Biti samski je lahko izjemno dragocen čas, ko se posvetite sebi, spoznavanju sebe in se naučite preživljati čas sami s sabo. (Nekateri tega namreč ne zdržijo, zato si cele dneve, od jutra do večera, vključjo z vikendi, do konca napolnijo z vsemi mogočimi in nemogočimi obveznostmi in druženji. Ker sami s sabo ne zdržijo niti nekaj ur. Pravijo, da postanejo ‘živčni’ in ‘depresivni’. Issues, issues …)
Vsekakor pa je najpomembnejše zavedanje, da je bolje biti sam(ski) kot v slabi zvezi, torej zvezi z nekom, ki nas ne osrečuje in ne izpolnjuje. V zvezi, ki nam prinaša več stresa, skrbi in negotovosti kot pa lepega.
Biti sam(sk)i je bolje kot zapravljati čas na zmenkih z osebami, za katere ste že vnaprej vedeli, da niso primerne. Ali se zbuditi ob tipu, ki zjutraj niti ne ve vašega imena. Ali ženski, ki je šla z vami le zato, ker imate super drag avto.

Ostanite sam(sk)i …

Ostanite samski dokler ne spoznate nekoga, ki ne le reče, da bo prišel, temveč dejansko pride in je ves srečen, da vas vidi.
Ostanite samski dokler ne spoznate nekoga, ki ne bo iskal tisoč in en izgovor, zakaj se ne more dobiti z vami, temveč bo naredil tisoč in eno stvar, da vas bo lahko videl.
Ostanite samski dokler ne spoznate nekoga, ki o vas (s ponosom!) govori svojim prijateljem, sodelavcem in družini.
Ostanite samski dokler ne spoznate nekoga, ki vas bo s ponosom peljal kamorkoli in predstavil komurkoli – ker karkoli manj kot to je nesprejemljivo.
Ostanite samski dokler ne spoznate nekoga, ki vam bo naslednji dan poslal sporočilo za dobro jutro, ne da boste nekaj dni čakali, upali in se spraševali, ali se sploh še spomni na vas in ali ste oz. kaj ste naredili narobe (odgovor je preprost: nič, le ne zanimate ga).

PREBERITE TUDI: 12 znakov, da je vaš moški nezrel (moški-otrok)

Ostanite samski dokler ne spoznate nekoga, ki komaj čaka, da prosti čas preživlja z vami, ne da ga morate vi skorajda prositi, da se kaj vidita.
Ostanite samski dokler ne spoznate nekoga, ki vas bo zasipal z ljubečo pozornostjo (v zdravi meri, seveda) in ne zapravljajte časa in energije za nekoga, ki vam daje občutek, da niste vredni njegovega časa in pozornosti.
Ostanite samski dokler ne spoznate nekoga, ki vas bo pogrešal, ko ne boste z njim in ne bodite z nekom, ki za več dni pozabi, da obstajate (ali se spomni na vas, ko je osamljen/a ali trenutno nima nikogar drugega).
Ostanite samski dokler ne spoznate nekoga, ki mu je dejansko mar za vas – za vse, kar ste, kar mislite, čutite in doživljate. Nikar ne dovolite odnosa ‘to je tvoj problem’ – s tako osebo nimate kaj početi v partnerskem odnosu, saj boste vedno znova ostali osamljeni, neslišani in razočarani.
Ostanite samski dokler ne najdete nekoga, ki je ponosen na vas in vas navdihuje – ki hoče, da postanete še boljši, vas spodbuja in vam pomaga to doseči.
Ostanite samski dokler ne spoznate nekoga, ki bo izbrisal vaše negotovosti in vam dal vedeti da ste čudoviti natanko taki, kakršni ste.
Ostanite samski dokler ne spoznate nekoga, ki boste njegova prioriteta in edina izbira, ne ena izmed možnosti, ko bo slučajno imel čas ali se mu bo zljubilo.
Ostanite samski dokler ne spoznate nekoga, ki bo naredil vse, da vas vidi; ne pa poiskal vse možne izgovore, zakaj ne utegne. Kajti verjemite – če je interes, se vedno najde tudi čas. Gre le za seznam prioritet.
Skratka … ostanite samski, dokler ne spoznate nekoga, ki mu je iskreno in dejansko mar za vas. Toliko ljudi pristane na povprečne, površinske odnose s ‘partnerji’, ki jih ne vidijo, ne slišijo, ne cenijo, ne spoštujejo – nikar ne bodite eni izmed njih. Ljubezen oz. partnerski odnos je nekaj, kjer nikoli in pod nobenim pogojem ne bi smeli delati takšnih kompromisov.
Pravzaprav je pravilo zelo preprosto: bodite le v zvezi, ki vam življenje polepša in olajša, ne pa oteži in povzroča dodatni stres.

Do takrat pa … ostanite samski. Ko pride pravi, si boste za to hvaležni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj