… najbolj znanih in priljubljenih torb proizvajalca Hermès, saj jo imajo praktično vse zvezdnice in bogatašinje. A, zanimivo, te, tako priljubljene torbe, na katero se čaka mesece, ravno Jane Birkin ne nosi več. Zakaj ne?
 

Slavna 'Birkin' torba
 
"Svojo torbo napolnim z vsemi mogočimi stvarmi … in polovico pohištva iz svoje hiše, zato je izjemno, izjemno težka," je Birkin povedala za BBC in razkrila, da ima dandanes stvari rada kar se da preproste. "Zato si sedaj napolnim žepe kot kak moški, ker potem ti sploh ni treba nositi torbice."
 
 
Sicer pa so njeni komentarji prišli na dan dve leti po tem, ko je prosila Hermès, naj s torbe odstrani njeno ime, ker je bila "opozorjena na krute prakse, ki se jih poslužujejo pri lovljenju in ubijanju krokodilov za proizvodnjo Hermès torb, ki nosijo moje ime"  strani organizacije za zaščito živali PETA.
 
Hermès je takrat odgovoril na njeno zaskrbljenost ter ji zagotovil, da ne sodelujejo pri nikakršnem slabem ravnanju z živalmi ter "zaradi srčne zaskrbljenosti, ki jo je izrazila Jane Birkin in njene prošnje za razlago, se trdno zavezujejo k etičnemu ravnanju s krokodili na krokodiljih in partnerskih farmah."


PREBERITE TUDI: Bo slavna 'birkinka' obdržala svoje ime?

 
Čeprav se je PETA na to odzvala "verjamemo, da bo ga. Birkin sprevidela, da njeno dobro ime ne sodi na torbe, ki podpirajo kruto pridobivanje kož krokodilov na farmah, ki sodijo v divjino" ter da menijo, da so Birkin zavedli, je Hermès potrdil, da je bila Birkin zadovoljna z njihovo preiskavo in razlago, zato je njeno ime ostalo.
 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj