Med drugim zmanjšuje apetit, podaljšuje življenjsko dobo, zavira staranje, pomlajuje, daje energijo, zmanjšuje nevarnost za nastanek bolezni, izboljšuje delovanje možganov, pomaga pri hujšanju in do lepšega telesa, dviguje samozavest in še kaj.

Zakaj prav tek?

Tek je poleg hoje najbolj osnovno in naravno človeško gibanje, poleg tega je dostopen vsem in kadarkoli, saj zanj ne potrebujemo drage opreme ali karte za športni center. Pomembno je le, da imamo ustrezno obutev in teka se lahko loti skorajda vsakdo! Da pa pri odločitvi, da bomo redno tekli tudi vztrajamo, je dobro imeti cilj – in dm tek za ženske je idealen cilj, za katerega se lahko odpravimo same, še prijetneje in bolj zabavno pa je seveda s prijateljicami.

Priprave na tek

Na kaj moramo biti pozorni pri teku? Poleg že omenjene kakovostne obutve tudi zadostno hidracijo, pravilno tehniko teka ter ustrezno prehrano, ki mora vključevati tako beljakovine kot tudi kompleksne ogljikove hidrate. Pred tekom je pomembno, da zaužijemo dovolj kompleksnih ogljikovih hidratov, da imamo dovolj energije, po teku pa kombinacijo beljakovin in hidratov, da se naše mišice lahko regenerirajo.

Skrb za kožo

Seveda pa je treba poskrbeti za zdravo telo tudi navzven, torej za našo kožo.

 

Če tečemo tekom dneva, poskrbimo za ustrezno UV zaščito z ZF vsaj 30 – ne pozabite, da UV žarki pridejo tudi skozi oblake in povzročajo pospešeno staranje kože ter pigmentne madeže, če se jim izpostavljamo prekomerno. Priporočam izdelek za občutljivo kožo, ki ne bo dražil preznojene kože: Sundance Sensitive krema za zaščito pred soncem ZF 30.

 

Po teku pa prija osvežilna prha kot je Balea Abenteuerlust gel za prhanje z vonjem breskve in lokvanja, ki je izjemno nežen, ne izsušuje kože in ima čudovit, osvežujoč, sadno-cvetlični vonj.

 

Po teku so noge lahko zelo utrujene in celo malce otekle in tu vam bo na pomoč priskočil Alverde balzam za stopala z izvlečkom limete in ameriškega slamnika, ki bo prijetno navlažil kožo vaših nog, izvleček limete pa poskrbel za prijeten osvežujoč občutek.

 

Če so vaše noge po teku zelo utrujene ali celo zatekle, pa priporočam, da si naredite mrzlo kopel za kakih 5 minut. Ne boste verjeti, kakšno olajšanje naredi mrzla kopel za stopala, še zlasti, če ji dodamo kopel za stopala, npr. Balea Fuss solna kopel Lovely s čudovitim osvežujočim vonjem mete in rdeče pomaranče.

Vse izdelke lahko kupite v vseh prodajalnah dm po Sloveniji.

Kdaj in kje?

11. dm tek za ženske bo 28. maja v parku Tivoli v Ljubljani in je mnogo več kot le tek: je dogodek, ki združuje rekreacijo, prijetno žensko druženje in dobrodelnost. dm tek za ženske je torej pravi družabni dogodek, ki ga ne smete zamuditi!

Več o tem, kako poskrbeti za svoje telo od znotraj in od zunaj, pa si oglejte v spodnjem videu:

 

Prijavite se lahko preko prijavnice, ki jo izpolnite in oddate v vseh dm prodajalnah po Sloveniji, za več informacij pa vabljene na spletno stran www.tekzazenske.si.

Se vidimo na 11. dm teku!

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj