… pomaga pri hitrem okrevanju mater in rasti otroka. Na splošno bi morala nova mama v svojo prehrano vključiti vse vrste hranil, saj imajo vse različne koristi za zdravje. Obstaja pa veliko napačnih predstav o prehrani, ki bi jo morala uživati nova mama, in večina je le lažnih govoric. Eden najpogostejših je izogibanje agrumom.

Zakaj se agrumi štejejo za slabe

Novorojenček je v prvih šestih mesecih glede hranil in energije v celoti odvisen od materinega mleka. Karkoli mama poje, se otroku prenaša skozi materino mleko. Tako se izogibamo živilom, za katere se domneva, da povzročajo alergije ali prebavne težave pri dojenčku. Enako velja za živila iz citrusov. Prebavni sistem dojenčkov potrebuje čas za razvoj, preveč citrusov pa naj bi povzročilo kislost.

Ali se je treba izogibati agrumom?

Preprost odgovor na to vprašanje je NE. Agrumi so bogati z vitaminom C, hranilom, potrebnim za krepitev imunosti in krepitev otroka. Samo zato, ker dojite, se vam ni treba izogibati tej neverjetno koristni hrani. Ti plodovi so zelo dobri za doječe mame. Lahko jih jeste ali pijete kot sok. Pazite le, da jih ne uživate preveč. Če agrumi motijo prebavo vašega otroka, upoštevajte potrebne varnostne ukrepe.

Zakaj morajo doječe ženske jesti agrume

Agrumi so bogati z vitaminom C, flavonoidi in vlakninami. Vsebuje pomemben antioksidant, ki nam pomaga ohranjati zdravje na različne načine. Za doječe matere se dva zdrava citrusa na dan štejeta za odlična. Spodaj je nekaj razlogov, kako ti ostri plodovi pomagajo materi in otroku.

  • Agrumi v kombinaciji s hrano, bogato z železom, pomagajo pri boljši absorpciji železa iz hrane. Ta mineral zvišuje raven hemoglobina pri materi.
  • Vitamin C je močan antioksidant in po nosečnosti lahko hitreje pozdravi maternico.
  • Lahko izboljša imunsko funkcijo matere in otroka z zagotavljanjem dobre količine antioksidantov in protiteles.
  • Prav tako lahko prepreči nastanek strij po porodu zaradi lastnosti, ki proizvaja kolagen.
  • Različne vrste antioksidantov v sadju lahko zmanjšajo vnetje v telesu.
  • Agrumi, bogati z vlakninami in vodo, lahko zmanjšajo zaprtje in ohranijo mater hidrirano.

PREBERITE TUDI: Test vsebnosti pesticidov v sadju

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj