… so po dolgotrajni zvezi zapustili ali varali svojega partnerja, povprašali o njihovih starših. Skoraj polovica tistih, ki so imeli starše, ki niso bili zvesti, je priznala, da so tudi sama prevarali in/ali zapustili partnerja, kar je še enkrat toliko kot pri tistih, ki so odrasli v družinah, kjer sta si bila starša zvesta.

Skratka, to, ali (bo)ste zvesti ali ne, je v veliki meri odvisno od zvestobe vaših staršev, pa seveda tudi od vaše osebnosti in tega, koliko ste zadovoljni z odnosom. Starši imajo vpliv zato, ker vplivajo na naša pričakovanja, ki jih imamo do odnosov. Če je bil torej oče nezvest, ste lahko na nezavedni ravni prišli do zaključka, da je zvestoba nesmiselna ali nemogoča. In takšno prepričanje se prevesi v dejanja.

A to naj ne bo izgovor, niti ni treba, da vas skrbi. Ni vam usojeno, da ponavljate napake staršev, vedno se lahko odločite drugače – le zavedati se morate, kako so njihova dejanja vplivala na vas. Izkoristite priložnost za pogovor s svojim partnerjem glede zvestobe in monogamije. Ker ima velik vpliv na to tudi kakovost vašega odnosa, se potrudite, da bo ta kar najboljši, zato se potrudite pri komunikaciji, zabavajte se skupaj, poskušajte nove stvari in počnite vse ostalo, kar razbija monotonost v odnosu, ga poglablja in krepi.

Foto: thelibertarianrepublic.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj