Ena izmed zadnjih raziskav je pokazala, da je absorbcija moške semenske tekočine v ženskem telesu povezana z zmanjšanimi simptomi depresije. Kako so to dokazali?

PREBERITE TUDI: Ženske, pazite, s kom imate spolne odnose!

Raziskovalna ekipa je preučevala 300 anonimno rešenih anket, ki so jih rešile študentke. Vsaka udeleženka je odgovarjala na vprašanja glede svojih spolnih aktivnosti: o pogostosti spolnih odnosov in o pogostosti uporabe kondoma. Rešile pa so tudi vprašalnik BDI (The Beck Depression Inventory), ki vključuje 21 vprašanj, s pomočjo katerih se določi stopnjo depresivnega stanja, ki opredeljujejo počutje, nagnjenost k pesimizmu oz. negativno naravnanost, občutke krivde, slabo samopodobo, težave pri delovanju in socialni umik.

Ženske, ki med penetracijo ne uporabljajo kondoma, so manj depresivne

Ko so raziskovalci preučevali rezultate BDI in jih primerjali z njihovimi spolnimi navadami, so odgovori glede rabe kondoma dali precej zanimiv zaključek. Vodja raziskave, Gordon Gallup pravi, da imajo ženske, ki med penetracijo ne uporabljajo kondoma, nižjo raven depresivnega stanja kot ženske, ki vedno uporabljajo tovrstno zaščito.

Pri pripravi tega sklepa se je ekipa prilagodila potencialno pomembnim spremenljivkam, kot so: vrsta razmerja, uporaba druge vrste kontracepcije, pogostost spolnih odnosov. Med vsemi spremenljivkami pa je uporaba kondoma najbolj izstopala v primerjavi z BDI odgovori.

Raziskovalci menijo, da je povezava med uporabo kondoma in depresivnimi simptomi povezana z moškimi biološkimi snovmi. Ženska med penetracijo brez kondoma absorbira semensko tekočino v svoje telo in možno je, da je žensko počutje odvisno od te absorbcije. Raziskava je bila sicer majhna in še veliko je neodgovorjenih vprašanj, zato Gallup in njegova ekipa raziskovalcev meni, da bi morala biti raziskava še obširnejša, da bi trditev še bolj potrdil in odgovorili še na marsikatera vprašanja.

PREBERITE TUDI: Seks za eno noč: kaj se dogaja v naših možganih?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj