Masaža tako izboljšuje telesno in duševno počutje, deluje ugodno na čustveno stabilnost in ima močan vpliv na kožo, vezivna tkiva, mišični sistem, podkožno maščobno tkivo, živčni sistem, limfni sistem in prebavila. Izboljšuje in pospešuje regeneracijo tkiv, mehča otrdline in zlepljena tkiva, povečuje gibljivost sklepov, zvišuje prag bolečine, pripomore k prožnosti kože in celo boljšemu dihanju, povečuje izločanje odpadnih in strupenih snovi iz telesa, deluje na delovanje notranjih organov, pozitivno vpliva tudi na krvno sliko in tlak in krepi imunski sistem.

Z masažo vzpostavimo ravnovesje življenjske energije v našem telesu.

Kako pogosto naj bi hodili na masažo in zakaj?

Danajšnje življenje je zelo stresno; če nam ne povzroča stresa služba, nam ga že pomanjkanje časa, ko se počutimo, da je dan absolutno prekratek, da bi se lahko poleg vsega posvetili še samim sebi. In na tak način izgubljamo stik s samim seboj. Masaža je idealen način, da si vzamemo malo oddiha in posvetimo čas samo sebi, ko lahko malo zadihamo in se dokončno sprostimo, se povežemo s sabo in ponovno začutimo sebe.

Ves stres, vsa nepredelana čustva, odnosi, vzorci, prepričanja, ki nas omejujejo … vse se nalaga v našem telesu v obliki blokad, ki se kažejo na zategnjenih mišicah, nepretočnih meridianih (to se vidi po napetosti, zategnjenosti rok, otekanju nog). Z masažo te blokade lahko odstranimo, odpremo meridiane in prečistimo telo, da spet polno zadiha. S tem omogočimo telesu, da je energetsko pretočno in da meridiani lahko dovajajo energijo organom, s katerimi so povezani.

Ko smo energetsko pretočni, se to odraža v vsakdanjem življenju. Česarkoli se lotimo, naj bo to v službi ali doma, ali ko se samo vozimo z avtom … vse steče kot po maslu, brez ovir, ko smo tudi notranje usklajeni in brez blokad. Ko pa smo polni napetosti, pa se vsepovsod pojavljajo ovire. Vse to se odraža tudi v naših odnosih in v načinu, kako reagiramo na situacije.

Na začetku je masaža priporočljiva z nekajkratnimi ponovitvami – odvisno od naših težav – potem pa naj bi zadostovala enkrat mesečno. Za čimboljši rezultat se masažo ponovi 2-krat do 5-krat tedensko. Prvi tretma je največkrat malo bolj boleč, sploh ker mišice še niso prpipravljene toliko popustiti, zato je potrebno to v 5 do 8 dneh ponoviti. Naslednjič je telo veliko bolj pripravljeno na masažo in lažje se sprostijo blokade, ki se prej niso.

Sam učinek masaže deluje še 2 do 4 dni po tretmaju. Z masažo se pospeši tudi limfa, ki izloča strupe, zato je potrebno v teh dneh piti več tekočine, najbolje mlačne do tople vode ali koprivinega čaja, ki čisti organizem. Po masaži pogosto nastopi tudi t.i. "musklfiber", saj mišice pasivno delajo, se upirajo. Z več ponovitvami masaž je tega veliko manj in je masaža vsakič bolj prijetna.

Masaža pa ni samo sproščanje mišic, ampak je z drugega vidika gledano tudi delo na sebi. Je čiščenje naše podzavesti, psihe, vzorcev, ki nas omejujejo in vzpostavljanje energetske pretočnosti, ki se potem kaže na vseh nivojih našega bivanja. Je zdrav način življenja, ki bi si ga moral privoščiti vsakdo, ki si želi nekaj narediti za svoje boljše počutje in nenavsezadnje boljše življenje.

Tui-Na masaža

Tui-na je kitajska medicinska masaža in je pomemben del tradicionalne kitajske medicine, katere zgodovina sega več kot 4000 let nazaj. Temelji na njenem filozofskem razumevanju življenja in zdravja, kar je razloženo z naukom o Yin in Yangu, z naukom o petih elementih ter s teorijo pretoka Qi (naše življenjske energije) po telesu oz. meridianih (energetskih kanalih).

Tuina ima zelo dobre rezultate pri funkcionalnih okvarah in poškodbah gibalnega aparata (sklepi, kite, vezi, mišice) ter je odlična za odpravljanje bolečin v hrbtu, v vratnem predelu, v udih, v sklepih, za odpravljanje glavobolov … Je ustrezno preventivno sredstvo, krepi imunski sistem, zboljšuje prekrvavitev, telesu vrača prožnost in gibčnost ter pripomore k boljšemu splošnemu počutju. Športniki jo uporabljajo pred in po tekmovanju kot pripravo za športne napore in hitrejše okrevanje. Dobro poznan je tudi njen odličen učinek pri shujševalnih kurah in lepotnih tretmajih. Prav zaradi vseh navedenih učinkov Tuina masažo upravičeno imenujemo 'kraljica vseh masaž'.

Tradicionalna kitajska medicina temelji na nemotenem poteku energije ali Qi-ja po energijskih kanalih – meridianih, na katerih so akupresurne točke, ki jih stimuliramo. Kadar smo zdravi, je pretok Qi energije nemoten. Qi se pretaka po meridianih, ki se nahajajo na površju našega telesa, pri tem pa vsaki notranji organ pripada določenemu meridianu. Na meridianih se nahajajo akupresurne točke, preko katerih lahko refleksno vplivamo na energetsko stanje pripadajočega organa. S stimulacijo točk in masažo vzpostavimo porušeno ravnovesje, zmanjšamo stres in odpravimo bolečino ali bolezen. S tui-na masažno tehniko razporejamo in sproščamo energijo znotraj telesa.  Z nemotenim pretokom energije se naše telo začne zdraviti samo.

Učinki Tui-na masaže

Tui-na masaže ne uporabljamo zgolj za zdravljenje bolezni, temveč tudi za sproščanje in preprečevanje bolezni. Pri tui-ni masaži se ne zdravi le poškodb, zvinov, ampak tudi notranje bolezni, odpravlja energijske blokade in vzpostavlja ravnovesje. Deluje tudi preventivno, saj krepi imunski sistem.

Predvsem je zelo učinkovita pri:

 • kroničnih bolečinah ter kroničnih stanjih kot so glavobol, migrena, sinusitis
 • stresu, nespečnosti, utrujenosti
 • slabi prebavi, hujšanju
 • menstrualnih težavah, ginekoloških težavah
 • bolečinah v križu, težavah z vratom
 • išijasu
 • bolečinah v sklepih in mišicah
 • odvisnosti (alkohol, kajenje,…)
 • mišičnih krčih in trzljajih
 • športnih poškodbah
 • mrzlih nogah
 • hipertenziji, hipotenziji
 • prebavnih motnjah
 • celulitu, razstrupljanju.

Z njo odpravljamo tudi energijske blokade, ki nastanejo zaradi izpostavljenosti telesa vsakdanjim negativnim dejavnikom, kot so:

 • stres
 • žalost
 • strah
 • jeza
 • nervoza
 • skrb
 • neustrezno prehranjevanje
 • pomanjkanje gibanja
 • mraz
 • preobremenjenost

V sklopu tu-ine masaže uporabljam tudi:

 • masažo z ventuzami je poznana že preko 1000 let, uporablja pa se za sproščanje mišic in odpravljanje bolečin hrbta (usek v križu, razrahljanje vozlov), razstrupljanje, boljšo cirkulacijo in limfni obtok kot tudi v lepotne namene (učinkovito odpravljanje celulita, bolj napeta koža)
 • terapijo z mokso, ki jo po potrebi kombiniram z masažo. To je zeliščna paličica iz pelina, ki s segrevajem aktivira določene točke v telesu in deluje proti zasluzenosti organov, če ima kdo probleme s sinusi, bronhiji, pljuči ali z organi v trebušni votlini.

Refleksna masaža stopal

Refleksna masaža stopal je tehnika naravnega zdravljenja in sproščanja psihofizičnega telesa, ki spodbuja krvni obtok in endokrini sistem. Je energetska masaža, ki temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno točko na stopalih in da se s pritiskanjem na te refleksne točke lahko sprosti in uravnovesi celo telo. Energija Qi se nenehno pretaka skozi kanale ali meridiane v telesu, ki se končujejo v refleksnih točkah na stopalih in dlaneh. Kadar je pretok energije neoviran, smo zdravi; kadar ga ovirata napetost ali zastoj, zbolimo. Z obdelavo refleksnih točk na stopalih vzpostavljamo uravnotežen pretok energije Qi skozi celo telo.

Refleksna masaža stopal se uporablja v terapevtske namene ali preventivno kot sprostitev, z namenom, da se uravnovesi naša življenjska energija Qi. Rezultat tega je zdravje ter harmonija telesa in duha, revitalizacija celega telesa. Z refleksno masažo stopal dosežemo tudi večjo prizemljenost, ki je tako zelo pomembna v dandanašnjem življenju.

Da se zavedamo, da smo tukaj in zdaj, pomeni, da se zavedamo vsakega trenutka posebej, da se zavedamo sebe in vsega, kar se dogaja znotraj nas, okoli nas … in na ta način smo v svojem viru, pomirjeni sami s sabo in vsem svetom.

Vsakega posameznika obravnavam individualno glede na njegove potrebe. Poleg tega v našem salonu ne gledamo na uro, saj je najbolj pomembno, da se človek zares sprosti.

Kontakt

Vse te vrste masaž profesionalno izvajam v Lepotnem centru Stil, kontakt : 040 865 755, Tanja.

Le ko je naše fizično telo zdravo in uravnoteženo, so zdrave tudi naše misli in čustva.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj