Raziskava, opravljena na univerzi na Floridi, pa je pokazala, da delujejo tudi tako, da uničujejo človeške rakave celice.

acai_jagode

Raziskava je pokazala, da je ekstrakt acai jagod sprožil samouničujoče delovanje kar 86 % celic levkemije. Profesor Stephen Talcott, ki je sodeloval v raziskavi, je povedal: "Acai jagode že nekaj časa slovijo po tem, da so eden najbolj antioksidantnih sadežev oz. eden najboljših virov antioksidantov. Ta raziskava pomeni pomemben korak naprej na poti izobraževanja o tem, kaj lahko ljudje pridobijo z uživanjem napitkov in prehranskih dopolnil, ki vsebujejo acai jagode. Raziskava je bila sicer opravljena na celičnih kulturah in nikomur ne želimo dajati lažnega upanja, smo pa vsekakor navdušeni nad odkritjem. Sestavine, ki jih vsebujejo acai jagode, so pokazale izjemno učinkovitost napram rakavim celicam in imajo zelo verjetno pozitiven učinek tudi na naša telesa."

Acai jagode rastejo na palmah v Braziliji in so zelo pogosta hrana domačinov ob Amazonki. Ko dozorijo, so temno vijolične barve in spominjajo na ameriške borovnice (ki so večje od navadnih). V zgodovini so domačini uporabljali acai jagode za zdravljenje prebavnih težav in problemov s kožo, dandanes pa so dostopne širom sveta in jih ljudje uživajo zaradi izjemnih pozitivnih učinkov na zdravje, zniževanja holesterola, hujšanja in povečevanja energije.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj