Raziskovalne študije kažejo, da 10.000 korakov na dan ni magična številka, je pa dober pokazatelj, koliko aktivnosti človek doseže na dan. Nobena znanost ni, da bolj kot smo aktivni, večja je možnost, da bomo vitki.

Kaj pomeni 10.000 korakov

Večina programov za hujšanje priporoča kurjenje 200 do 300 kalorij na dan pri zmerni do energični vadbi. Če hodite 10.000 korakov na dan s 3.000 teh korakov v hitri hoji ali tekaškem tempu, bi to naj zadostovalo. Število kalorij, ki jih porabite s hojo, pa je odvisno predvsem od tega, koliko tehtate in kako hitro se gibate.

Še vedno pridobivate na teži – dodajte več korakov

Če že sedaj opravljate 10.000 korakov na dan in ne izgubljate ali ohranjate teže, dodajte še 2000 korakov, medtem ko jeste enako ali manj kot prej. Načinov, kako dodati aktivnosti v vaš vsakdan, je veliko. Koristno je tudi voditi dnevnik hrane in vadbe, saj lahko tako hitreje ugotovite, kje se lahko izboljšate.

PREBERITE TUDI: 22 razlogov za redno gibanje!

Pričnite s štetjem korakov že danes

Če nimate aktivnega dela, na primer dela natakarice ali medicinske sestre, bo težko zabeležiti 10.000 korakov samo z vsakodnevno aktivnostjo. Neaktivna oseba v svoji vsakodnevni dejavnosti gibanja po hiši naredi približno 3000 korakov. Večina ljudi doseže 10.000 korakov z eno ali več daljšimi sprehodi ali teki, kar ustreza 30 do 60 minut hoje na dan.

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj