… so vzroki ter jih poskusite omejiti v vsakdanjem življenju – vsaj tiste, na katere imate vpliv.

1. Kajenje

Kajenje zmanjša raven kisika, ki pride do vaše kože, zaradi česar se hitreje stara in izgleda starejša. Poleg tega lahko vodi do bolezni srca in ožilja ter poveča možnosti za raka in možgansko kap. Potrebujete še kak razlog več, da prenehate s kajenjem?

2. Staranje

Mišice na obrazu s staranjem izgubljajo elastičnost, veke pa začnejo padati nižje. Koža na vekah je krhka in nagnjena k hitrejšemu staranju. Osnovne vaje za obraz, uporaba dnevne vlažilne kreme in prava nega kože lahko pomagajo k izboljšanju videza vek.

3. Prekomerno drgnjenje oči

Če si pretirano drgnete oči, lahko mišice in živci v očeh postanejo šibkejši ali poškodovani, kar vodi do povešenih vek.

4. Utrujenost

Če ste v stalnem stanju utrujenosti, se bo to začelo odražati na vašem obrazu. Kot odrasla oseba potrebujete dobrih osem do devet ur spanja vsak dan. Če vaše telo ne dobi dovolj počitka, ne bo imelo dovolj časa, da si opomore in pomladi kožo.

5. Genetika

Če se ljudje v vaši družini ponavadi starajo hitreje, bo tudi vaša koža sledila isti poti, če zanjo ne skrbite dobro.

6. Slaba prehrana

Slaba ali pomanjkljiva prehrana lahko povzroči tudi povešanje kože in povzroči vešanje vek. Prekomerno uživanje nezdrave hrane ne bo vplivalo le na težo, ampak tudi na kakovost kože. Da bo vaša koža sijala in izgledala mladostno, ji morate zagotoviti pravo prehrano.

PREBERITE TUDI: Zato vam trza očesna veka

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj