Oktobrska polna Luna bo 28. oktobra ob 22:24, imenovana tudi lovska polna Luna, bo strašljiva, saj bo potekala v času hkratnega Luninega mrka.

Lunin mrk nastane, ko se Zemlja nahaja neposredno med Luno in Soncem, zaradi česar Zemlja meče senco na Luno. Prihajajoči astronomski dogodek bo delni Lunin mrk, kar pomeni, da le del Lune prehaja skozi Zemljino senco.

Delni Lunin mrk pa se bo začel ob 22.15 po našem času.

Tako kot večina polnih Lun so tudi številni vzdevki, ki jih uporabljamo za njihov opis, izvirajo iz indijanskih, kolonialnih ali drugih tradicionalnih virov, ki se prenašajo iz generacije v generacijo. Oktobrska polna Luna se imenuje lovska Luna, ker naznanja čas za lov v pripravah na prihajajočo mrzlo zimo.

Poleg astronomskega pomena je ta zunajzemeljski dogodek pomemben tudi energetsko. Lunini mrki so trikrat močnejši in bolj čustveni kot zgolj polne Lune, saj označujejo vrhunce, preboje ali zlome, sprožijo krizni dogodek, ki nas prisili, da ocenimo svoje najbolj notranje strahove, občutke in dejanja.

Poleg tega se nekateri najbolj nepozabni trenutki v naših življenjih zgodijo v bližini sončnih ali luninih mrkov. Ta lunacija bo Lunin mrk v Biku, zato boste verjetno doživeli pomemben zaključek v zvezi z zgodbami in situacijami, ki so se gradile od tega trenutka.

Čas za odpuščanje

Polne Lune so čas sproščanja in odrekanja. Če imate v življenju presežek, je to čas, da se ga znebite. S tiho meditacijo, izmenjavo misli ali duhovno prakso so polne Lune trenutek, ko lahko odpustimo.

Oktobrska polna Luna v Biku je astrološki namig, da se spomnite, koliko ste zrasli. V skladu z zahodno astrologijo so ti vodniki po novi in polni Luni mesečni opomniki za določanje in preverjanje vaših namenov. Vaš horoskop je osnovna spodbuda za samorefleksijo.

Mar ne ‘obožujete’ trenutkov, ko samozavestno mislite, da vam je končno vse jasno, nato pa se javno osramotite in kar jecljate do zadrege? Vsi smo že bili tam, in to je ponižujoča izkušnja. Toda tu je preobrat – vse se resnično zgodi z razlogom. Vemo, vemo, morda se sliši kot nekaj, kar govorijo hipiji nove dobe, da bi se potolažili po neuspehu, vendar poslušajte.

Včasih je v tej filozofiji resnična modrost. To je spodbuda vesolja, da se ustavite in razmislite o tem, kako ste prišli do tega. Ne gre za to, da bi s prstom kazali na starše ali profesorje na fakulteti, ker vas niso pripravili na “resnični svet”. Gre za to, da si izkažete nekaj sočutja, saj smo, priznajmo si, vsi čudovito človeški – torej imamo svoje napake.

Zavedajte se, da se pogosto znajdete v neprijetnem položaju zato, ker ste dali prednost udobju pred resničnostjo. Polni Lunin mrk v Biku, ki bo 28. oktobra ob 22.15, vam bo služil kot nežen pregled realnosti. Lahko pa vzbudi čustva, kot sta jeza ali izdaja. Namesto da ta čustva izlijete na nič hudega sluteče ljudi, vzemite dnevnik in se poglobite vase.

Ta Lunin dogodek ustvarja opozicijo s Soncem v skrivnostnem in skrivnostnem Škorpijonu. Zdaj je bolj kot kdaj koli prej pravi čas, da se naučite manj govoriti in raje razmislite o motivih, ki se skrivajo za vašimi besedami. Konec koncev, je že kdo obžaloval, da je premislil, preden je spregovoril?

PREBERITE TUDI: Vse, kar morate vedeti o znamenju Device

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj