Vemo, da sploh poleti velja “manj je več”, vendar kljub temu obstajajo skoraj obvezna oblačila in dodatki, ki nam olajšajo in polepšajo poletno vročino. Predstavljamo vam nekaj najnujnejših­ izdelkov, ki jih morate imeti in so seveda v skladu z modnimi trendi, hkrati pa vam svetujemo kako jih čim bolje uporabiti.

Lahka poletna oblekica

Ne glede na to, kje boste in kaj boste počeli, morate v svoji garderobi imeti vsaj eno poletno oblekico. Najprimernejši materiali za poletne obleke so bombaž, lan, viskoza in svila. Vsi materiali so zračni in tako zelo primerni za vroče poletne dni, vendar je potrebno biti pazljiv pri izbiri lanu, saj se rad mečka in je, kadar gre za 100% lan, lahko grob do kože. Prav tako svilene obleke niso primerne za vsakodnevno nošenje, saj je svila občutljiva in jo je težje vzdrževati kot ostale materiale. Več o poletnih oblekah pa si lahko preberete tudi v članku.

­Versace
Versace

Kopalke

Nujno oblačilo poleti so seveda kopalke. Vendar ne bomo govorili o trendih, pač pa o primerni izbiri kopalk. Pomembno je, da pred nakupom razmislite s kakšnim namenom kopalke kupujete. Večina kopalk v trgovinah je namreč popolnoma neprimerna za plavanje. Pomembno je, da kopalke popolnoma podpirajo vaše prsi ne glede na njihovo velikost in dejavnost. Prav tako je pomembno, da sta oba dela, v kolikor prisegate na dvodelne kopalke, oblikovana tako, da tudi med plavanjem ni možnosti, da bi karkoli »pobegnilo« iz njih. Najpomembnejši pri izbiri kopalk pa je material. Debelo podloženi modeli in/ali debelejši materiali se zelo dolgo sušijo in so za kopanje bolj kot ne neuporabni, še posebej, če vam preoblačenje na plaži ni v navadi. Priporočamo tudi branje člankov o trendih kopalk za leto 2010, primernosti modelov za vašo postavo ter ­izbiri vzorcev in barv kopalk

Iceberg
Iceberg

50 KOMENTARJI

  1. Lušten članek – čeprav jaz potrebujem veliko več stvari kot samo naštete 🙂

    Pa tista sončna očala so mi videt grozna :s

  2. še malo več nasvetov bi bilo dobrodošlih. predvsem še kaj besed o poletnem nakitu, nekaj več o očalah, kaka športna oprava…….

  3. Poletje preživim v raznoraznih japankah, ker se oblačim bolj “športno” tudi na trenutno modo ne dam ne vem kaj. Letos sem v polno zadela pri kopalkah, še nobene niso tako dobro izgledale na meni (no ja spodnji del mi je malo velik :/ )
    Očala so mi smešna, kot večkrat kakšen ultra moderen kos. V torbica na sliki je pa za zaljubit se.

  4. Jaz sem potem preskrbljena 🙂 Mami mi je kupila eno lepo svileno obleko-tako frfotajočo, sama sem si pa kupila rjavo laneno obleko.
    Kopalke je pa mož kupil (in to brez mene!!! Zadel v nulo! Barva, velikost..VSE!)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj