… zmožnosti doseganja ciljev in druge stvari v življenju. Skratka, kot je davno nazaj dejal že Henry Ford: “Če misliš, da zmoreš; ali če misliš, da ne zmoreš – v obeh primerih imaš prav.” Sedaj, ko postaja vse bolj jasno, da človek ni le fizično telo ter da je slednje v največji meri odvisno od tega, kar imamo v glavi, začenjajo temu kimati tudi raziskovalci, saj to potrjujejo nove in nove raziskave. Ena izmed zadnjih je tako pokazala, da je imel Henry Ford prav: če verjamemo, da nekaj zmoremo ali da lahko naredimo bolje, damo več od sebe, to tudi dejansko naredimo.
V eksperimentu, v katerem je sodelovalo več kot 44.000 ljudi, so nedvoumno ugotovili, da motivacijske tehnike, ki vodijo v vero in zaupanje vase in svoje sposobnosti, še kako delujejo. Tako so si tisti, ki so želeli izboljšati svoje rezultate, govorili “Naslednjič lahko to naredim boljše” in tako dejansko izboljšali svoje rezultate glede vsega, medtem, ko jih kontrolna skupina ni.
Najboljši napredek je bil pri tistih, ki so si govorili “lahko izboljšam svoj najboljši rezultat”, “tokrat sem lahko hitrejši”, tistih, ki so si vizualizirali boljše rezultate ter tistih, ki so vizualizirali, da so hitrejši.
Rezultate pa je izboljšalo tudi gledanje kratkega motivacijskega videa, ki je udeležencem vlilo voljo in samozaupanje. Je sploh še kaj za dodati? Verjemite vase; delajte na sebi; vadite pozitivni samogovor in glejte motivacijske videe in uspelo vam bo!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj