Zloglasni trend tankih obrvi se menda vrača – a bojda s sodobnim pridihom.

Nostalgija po devetdesetih letih prejšnjega stoletja se je zadnja leta kazala v vrnitvi lepotnih in modnih trendov, kot so grafične majice, sponke, lasje in ličila z bleščicami – v zadnjem času pa se vračajo tudi tanke obrvi.

Tako da se je v zadnjih letih pojavila obsedenost z 90. leti, zato lahko opazimo, da se generacija Z osredotoča na to, zlasti na TikToku. To vidimo pri oblačenju in ličenju s splošno estetiko Y2K, v zadnjem času pa tudi pri obrveh.

Trendi obrvi

V zadnjih nekaj letih so obrvi postale novo področje samoizražanja in medtem, ko se je pred kakimi 15 leti pojavil trend zelo močno poudarjenih, naravnih, košatih obrvi (pomislite na manekenke Hilary Rhoda in Caro Delevingne), se sedaj trend ponovno obrača. Zvezdnice, predvsem Bella Hadid, imajo čedalje tanjše obrvi in se počasi oddaljujejo od gostih, temnih obrvi v slogu Care Delevingne, ki so kraljevale v zadnjih dveh desetletjih.

Zakaj so tanke obrvi problematične?

Kljub navdušenju nekaterih pa je ta trend še vedno zelo sporen, saj se pogosto zgodi, da populjene obrvi ne zrastejo več nazaj. To ni tako, kot če bi preizkušali ličenje iz 90. let, ki ga preprosto odstranimo z obraza; ali Y2K outfite, ki jih slečemo. Obrvi dejansko lahko nikoli več ne zrastejo nazaj, kar vam lahko potrdijo mnoge ženske, ki so danes nad 40 in so podlegle takratnemu trendu puljenja in izjemno tankih obrvi. Med njimi je tudi lepotica, igralka Charlize Theron, ki je v nedavnem intervjuju priznala, da še vedno obžaluje in skuša sanirati to početje.

Celo slaba frizura, neprimerna barva las ali uničeni lasje niso problematični, ker zrastejo nazaj – populjene obrvi pa pogosteje ne kot ja.

PREBERITE TUDI: 6 preprostih nasvetov za popolne obrvi

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj