Spomladi je čas za živahnejše barve, ki tudi dobro vplivajo na naše razpoloženje. Vnesite jih v svoj dom, popestrite svojo garderobo, odpravite se v naravo in se obdajte z njihovo energijo – celo v kuhinji!

Rumena

Rumena predstavlja pozitivno energijo, vsebuje jo marsikatera roža, sončni žarki. Imajo jo živali, ki ne želijo postati plen in svarijo pred svojo nevarnostjo. To kombinacijo pa uporabljajo tudi oglaševalci, ki želijo pritegniti pozornost (rumeni tisk, rumeni taksiji v New Yorku,…). Rumene so zdravilne limone, ki v sebi skrivajo vitamin A in C, banane, melone, buče, koruza. V modi rumena popestri vsak videz, lahko poda močno posebno izrazno noto neke osebe in tistega, ki jo nosi napolni s pozitivno energijo.

Oranžna

Oranžna simbolizira jesen, ki nas spominja na živo oranžne buče, toplino jesenskega listja in seveda tudi na pomaranče. Oranžna je začimba curry, zdrav pomarančni sok, korenje. Velikokrat so oranžni tudi svetlobni znaki, ki nas na kaj opozarjajo, saj je oranžna vidna tudi barvno slepim. Je zelo pozitivna barva, ki na nas deluje zelo dobro, zato bi se morali večkrat odeti v oranžna oblačila.

PREBERITE TUDI:

Novi spomladanski odtenki barv za nohte 2019

Zelena

Gre za barvo, ki nas spominja na naravo, nekaj svežega, na mladost in prebujanje ter sproščanje. Zelena pomirja, v dom pa jo velikokrat vnesemo z rastlinami. V kulinariki predstavlja zdravo prehrano kot so solata, šparglji, zelena, brokoli, ki prinašajo veliko vitaminov in mineralov. V modi se lahko kombinira z veliko barvami, zelo pristaja modnim dodatkom, s katerimi lahko poživimo druge barve oblačil in z njimi ustvarimo nek samosvoj stil.

Vijolična

Med Rimljani je veljala za najlepšo barvo in je vedno predstavljala nek prestiž in močan statusni simbol. Učinkuje očiščujoče in razkužilno. Blaži lakoto in pomaga pri procesu razstrupljanja. Simbolizira mir. V kulinariki je vijolično obarvano martinovanje, kjer je značilno rdeče zelje, zelo zdravi pa so tudi jajčevci in grozdje.

Roza

Predstavlja nežnost in ženstvenost. V roza odtenkih je veliko cvetlic, še posebno so poznane roza vrtnice. Predstavlja tudi barvo novorojene deklice. Je podbarva rdeče, ki nastane s kombinacijo bele barve. Je barva brezpogojne ljubezni in sočutja. Vliva občutek ljubezni in varnosti.

PREBERITE TUDI: Takšni čevlji bodo moderni spomladi 2019

Rdeča

Rdeča predstavlja romantiko, spominja na vrtnice, kri in na rdečilo za ustnice. V barvnem spektru predstavlja najbolj vročo barvo. Je tudi barva telesne ljubezni in strasti. Preplavlja nas z energijo, toploto in življenjsko močjo. Simbolično predstavlja jezo. Oblačila rdeče barve dajejo vtis izzivalnosti, temnejši toni pa so primerni za opremljanje stanovanja, saj mu vdihnejo toplino.

Foto: Pinterest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj