… pri darovanju krvi in pospešuje izgubo odvečne telesne maščobe? Zelo verjetno je, da niste odgovorili z “voda” – pa vendar je ravno to pijača, ki nudi vse to in še več.

Raziskovalci z medicinskega centra Vanderbilt University Medical Center so odkrili nove pozitivne učinke, ki jih ima ta življenjsko pomembna tekočina na naše telo. Tako čista voda (torej brez raznih dodatkov) zviša aktivnost našega avtonomnega živčnega sistema, s čimer izboljša našo budnost, dvigne krvni tlak in našo energijo ter tako pomaga tudi pri hujšanju.

Pri American Red Cross pa so izvedli raziskavo, ki je pokazala, da pitje vode zmanjša možnost omedlevice pri darovanju krvi. Udeleženci so, preden so dali kri, spili približno pol litra vode, kar je zmanjšalo omedlevanje za kar 20 %. To je zelo pomembna ugotovitev za vse, ki so kdaj darovali kri in se zaradi omedlevice odločili, da tega ne bodo več ponovili. Tako se lahko omedlevanje zmanjša za 20 %, s tem pa tudi vsi neprijetni občutki, ki so z omedlevico povezani in posledično poveča število ljudi, ki redno darujejo kri.

Kar se tiče hujšanja pa so znanstveniki ugotovili, da približno 1,5 litra popite vode na dan brez kakršnihkoli drugih sprememb v prehrani ali gibanju pozameznika, pripomore k izgubi približno 2 do 3 kg letno.

PREBERITE TUDI: Če pijete premalo vode, to lahko zmanjša možgane in vpliva na kognitivne sposobnosti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj