…članku Vitamin C – čudež za nego, pomlajevanje in posvetljevanje kože. A serumov, ki bi imeli dovolj visok odstotek vitamina C, pri nas razen redkih izjem skorajda ni na voljo – zakaj ga ne bi torej naredile same?

Sestavine za 10 % vitamin C serum

  • ¼ žličke vitamina C (askorbinska kislina), kupite lahko v dm, Muller
  • 5 ml destilirane vode
  • 3 do 10 kapljic rastlinskega glicerina (lekarne)

Priprava

Najprej vitamin C raztopite v destilirani vodi in počakate, da se popolnoma raztopi. Nato dodajte glicerin in mešajte, da dobite res homogeno tekočino. Koliko glicerina boste dodale, je odvisno od tega, kako suha oz. mastna je vaša koža. Več glicerina boste dodale, boljši bo serum za suho kožo in manj primeren za mastno.

Uporaba

Če vas ob nanosu na kožo zelo peče, zmanjšajte količino vitamina C in postopoma večajte dodano količino, da se koža navadi. A malo neprijetnega skelenja na začetku je popolnoma normalno. Nanašate ga lahko s prsti, a previdno, ker je zelo tekoč in vam bo spolzel mimo njih. Zato je boljše, da ga nanesete s tanko vatno blazinico. Da slednja ne bo popila preveč C vitamina, priporočamo, da jo prepolovite po debelini.

Shranjevanje

Ker pa tak vitamin C seveda nima konzervansov, ima tudi kratek rok trajanja – v hladilniku vam bo zdržal do 5 dni. Vitamin C, ko je enkrat zmešan z vodo, hitro oksidira, zato je tudi mešanica pripravljena v tako majhni količini.

Opomba

Večini ta serum ustreza in dobijo bolj sijočo, zdravo, svetlejšo polt, nekaterim pa ne in je rezultat ravno nasproten. V tem primeru prenehajte z uporabo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj