Rašica, vodilna domača blagovna znamka modnih pletenin, prav te dni praznuje svojo 60. obletnico. Visoki jubilej so proslavili na Ljubljanskem gradu in ob tej priložnosti predstavili svoj novi obraz: blagovno znamko R exclusive by Rašica. Na zdravje Rašici torej in srečno pot modnim navdušencem namenjeni novi kolekciji R exclusive!

Ni jih veliko, ki bi poznali zgodovino Rašice, znamke, ki je ob boku nekaterih velikih imen pisala zgodovino ne le slovenske, ampak svoj čas tudi jugoslovanske modne industrije. Od leta 1947, ko so v Tacnu pod Šmarno goro zagnali čipkarsko industrijo in tako začeli pisati Rašičino zgodbo. Njena preteklost spominja na življenjsko zgodbo z vzponi, padci in nenadnimi zasuki, a številne na beograjskem sejmu osvojene zlate košute in ljubljanski zlati zmaji so dokaz, da je Rašica vsa ta leta vrhunsko kakovost plemenitila s prav tako izvrstnim oblikovanjem. Prav zaradi tega so modi s podpisom Rašice kupci zvesti že več desetletij.

rasica3

Ob svojem visokemu jubileju so nazdravili na Ljubljanskem gradu. Ob zahvalah vsem, ki so zaslužni za častitljivo starost Rašice, je Matej Raščan, direktor in lastnik podjetja Rašica Point, zbrane presenetil s predstavitvijo nove blagovne znamke Rašice, R exclusive. V svojem govoru ni skrival namere, da nova znamka postane sinonim za izvrstno domačo modno pripoved: “R kot Rašica, saj kolekcija zajema iz njenih bogatih izkušenj, exclusive pa zato, ker ne skrivamo svojega cilja, in to je, da ta znamka postane sinonim za urbano in svetovljansko modo z domačim podpisom.”

Kolekcija, ki je prav v teh dneh prispela na police v Rašičinih prodajalnah in z izdelki Rašice dobro založenih prodajnih mestih, združuje vrhunsko oblikovanje in izbrane tkanine, izdelana pa je v majhnih serijah. Sofisticirana moda se je ob svojem debiju odela v črno in sivo. Linije oblačil se prilegajo telesu. Silhueta je izrazito oprijeta, “slim”, takšne se tako pletenine kot satenasta krila do kolen in dolge, ob gležnjih nabrane hlače. Velik poudarek je namenjen detajlom, kot so položene gube, žametni všitki in elegantne obrobe iz satena. R exclusive je ob bok zapeljivim damam postavil moške, saj so tudi njim namenjena oblačila iz kolekcije ozkih krojev.

rasica1

Ob tej priložnosti so bile tudi premierno predstavljene fotografije, ki jih je za R exclusive z manekenoma Vanjo Rupeno in Brian Jankićem, priznanima tudi v tujini, posnel Aljoša Rebolj. Modne podobe zaokrožujejo svetovljansko podobo novega obraza Rašice.

Povabljenci na Ljubljanskem gradu so z navdušenjem pospremil na pot novo domačo blagovno znamko. In odločitev vodstva Rašice, da premiero svoje nove modne pripovedi izkoristi za licitacijo posebej za to priložnost oblikovane večerne obleke Tine Perko ter izkupiček nameni Zvezi društev  za cerebralno paralizo Sonček. Modi in lepoti posvečeni večer so združili s humanostjo in tako dokazali, da modna bleščavost ni vedno zaslepljujoča.

rasica2

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj