Kolikokrat sem vam je zgodilo, da ste kupljene čevlje po prvi pravi nošnji skoraj zalučale v smeti, ker so bili popolnoma nenosljivi? Ampak zavoljo tega še ni konec sveta. Se je pa že Pepelka zavedala, da je pravilna v­elikost čevlja ključna v življenju. Če se še spominjate, je bil najden čevelj prvi polsestri premajhen, drugi prevelik, njej pa ravno pravšnji.

Visoke pete peep toe

Prav vsak človek ima eno stopalo krajše od drugega in prav nič ni presenetljivo, da vam to dela preglavice pri nakupu čevljev, ali da pri določenem modelu polovica številke igra veliko vlogo. V kolikor vam je le-ta premajhen, dobro premislite že pri prvem snidenju, ali boste tako trpele, da bodo žuljave noge postale stalnica, ali boste poiskale drugi, primernejši par. Pri dodatni polovički pa imate kar nekaj možnosti s čemer lahko čevelj malce zapolnite, da bo ravno pravšnji.

Vložki

Običanji vložek je primeren za zimska obuvala in nima možnosti premikanja. Polovični vložek se nahaja v sprednjem delu čevlja in tako za zaprte čevelje, kot so npr. balerinke in salonarji.

Silikonski vložek se prilepi pod delom stopala, kjer se začnejo prsti pri odprtih čevljih. Če imate poletni flip-flop čevelj, se dobi tudi vložek, ki ga lahko vstavite pred del med prvim in drugim prstom noge.

gelni ali silikonski vložek za čevlje

Obpetni obliž se nalepi na zadnji del čevlja, ki se nasloni na peto in onemogoče sezuvanje. Lahko se uporabi tudi pri širših trakovih poletnega čevlja v primeru, da dražijo kožo.

Nogavice

Prstna nogavička zakrije le sprednji del stopala, torej le prste, in je primerna pri poletnih čevljih, ki so zaprte le spredaj. Varuje pred žulji in za malenkost zmanjša sam čevelj.

Mini nogavička pokrije celotno obuvalo.

nogavičke

Nogavice so vsake toliko časa moderne, vendar uporabo pri odprtih čevljih presodite same.

Popravilo čevljev

Sandali – morda ste že opazile, kako se ženski pri hoji rahlo sezuva eden ali celo oba čevlja, oz. ste to izkusile pri sebi, ko ste obuvalo že nekaj časa nosile. V kolikor vam to povzroča preglavice in silikonski vložki ne pomagajo, potem poiščite pomoč pri izdelovalcu čevljev, ki jih v prestolnici ni malo. Ta vam lahko nad gležnjem prišije dodatni kos usnja, ki nogo zadrži v petnem predelu.

Nižanje pete je sicer možno le za kak cm – odvisno od višine in nagiba, vendar zakaj se ne bi raje navadile na visoko peto kot da posežete po tej rešitvi.

popravilo čevljev

7 KOMENTARJI

  1. Še ena oboževalka visokih pet se javlja! Meni so totalno seksi. 🙂 (da ne omenjamo “stranskih” učinkov povečanja in optičnega shujšanja ;-))

  2. Joj meni so tudi visoke pete tako seksi… Ampak zame so pravo mučenje, že stvari brez omembnih pet me povečini ožulijo…auč..
    Bom upoštevala tvoje nasvete:)

  3. Se strinjam, tudi meni je všeč članek (visoke pete pa itak 🙂 ). Me pa zanima, čigavi so ti zgornji črni peep-toesi, ker so mi zares popolni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj