Cikel trendov je lahko zelo spremenljiv, a po tem, ko so nas zaprtja po vsem svetu prisilila v nizke pete in nekatere celo v natikače Birkenstocks in Crocs, vas z veseljem obveščamo, da so se visoke pete vrnile – in to nevarno visoke!

Po podatkih aplikacije za modne nakupe Lyst se je število iskanj za pete s platformo povečalo za 69 odstotkov, medtem ko se je število iskanj za sandale povečalo za 45 odstotkov. Tokratno sporočilo? Vse v sandale z visoko peto!

Net-a-porter.com pravi, da je premik k čevljem za zabave in posebne priložnosti navdušujoč. “Ko gre za pete, čim višje, tem bolje!” pravi višja urednica trga Libby Page, ki uživa, ko vidi, kako se košarice kupcev polnijo z modeli, ko se ponovno učijo umetnosti oblačenja.

“Ključni del strategije za to sezono je bil vnesti več zabave v garderobe naših strank, zato lahko na naši spletni strani pričakujete neverjetno izbiro visokih pet. Samo za platforme smo nabavili 90 različnih stilov!” Visoke pete Versacejevih, Valentinovih in D’Accorijevih čevljev so že razprodane.

Versace prevladuje pri prodaji na Mytheresa.com, pri čemer je Tiffany Hsu, podpredsednica za ženske in otroške obleke, platforme Jelly označila za pete poletja. “Versace je imel že v zadnjih nekaj sezonah velik zagon; kolekcije so vedno močnejše, z Dua Lipo kot obrazom znamke pa ta pridobiva še več pozornosti pri mlajšem občinstvu.”

Ko je Lipa, ki trenutno navdušuje na stadionih po vsem svetu, na modni pisti znamke nastopila v vrtoglavo visokih petah, se je to takoj odrazilo v prodaji. Prav tako kot prireditev vintage Versace renaissance na podelitvi nagrad Grammy s sodobnimi enormnimi platformami.

Tako kot k Dui, ko gre za trende, vse poti vodijo tudi k Rihanni. Zvesta uporabnica pet, ki se od svojih Amina Muaddi Ursin ne loči niti v pozni nosečnosti, je najboljša ambasadorka znamke, ki si jo lahko ljubitelji visokih pet želijo: pravi izvirnik.

“Vse, kar ustvari Amina Muaddi, je še vedno velik hit, saj so čevlji kul, seksi in udobni hkrati,” ugotavlja Hsu, ki pravi, da se čevlji pol romunske, pol jordanske oblikovalke v sezoni praznovanj, od porok do poletnih zabav, prodajajo kot vroče žemljice.

Luksuzne visoke pete so “ultimativni simbol velike noči zabav: zabavne, seksi in popolnoma nepraktične”, pravi Katy Lubin, podpredsednica za blagovne znamke in komunikacije pri podjetju Lyst.

Ali kot je nekoč dejal gospod Blahnik: “Ko obuješ visoke pete, se spremeniš.” To so popolnoma nepotrebni, a počutje spreminjajoči dodatki, ki vabijo k ekstravaganci. Na kaj še čakate?

PREBERITE TUDI: Uradno: to so najbolj modni čevlji leta 2022

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj