Znamka spodnjega perila Victoria’s Secret je sporočila, da bo opustila feministično/LGBTQ/woke preobrazbo, ki jo je izvedla v zadnjih letih, saj ni prinesla poslovnega uspeha.

Nova VS (od 2020 dalje)

Odkar se je blagovna znamka odločila, da se odmakne od svoje “hiperseksualizirane” podobe, kot so jim nekateri očitali, je v tej želji po ugajanju kmalu zabeležila znaten upad prihodkov. Zato se je odločila, da se bo prenovila in vrnila “zapeljivost”, je zapisala v članku.

Cathaleen Chen je poročala, da so zaradi prizadevanja blagovne znamke za spodbujanje vključevanja vključili tudi LGBTQ profesionalno žensko nogometašico; odkrito levičarko Megan Rapinoe ter transseksualko. Te so postale “manekenke” in predstavnice blagovne znamke – hkrati pa so se znebili svojih slavnih supermodelov “angelčic”. Seveda so dobili aplavze in pohvale LGBTQ in ‘woke’ gibanj  – a stranke, torej kupci so tisti, ki odločajo, zato je VS doživela velik upad prodaje.

Glede na številke je predvideni prihodek znamke spodnjega perila za leto 2023 6,2 milijarde dolarjev, kar je 5 % manj kot lani in celo manj kot leta 2020, ko je prihodek znamke znašal 7,5 milijarde dolarjev.

Padec prodaje znamke Victoria’s Secret je sledil tudi potezi podjetja, ki je v svoj upravni odbor vključilo večinoma ženske.

Rapinoe je leta 2021 okrcala to, kar je bila blagovna znamka pred prenovo, in trdila, da je pošiljala “res škodljivo” sporočilo, ki naj bi bilo bilo “patriarhalno, seksistično, ki ni gledalo le na to, kaj pomeni biti seksi, ampak tudi na to, kaj oblačila poskušajo doseči skozi moško optiko in skozi to, kaj si moški želijo”.

Megan Rapinoe

“Poleg tega je bilo v veliki meri namenjeno mlajšim ženskam,” je takrat dodala zvezdnica ameriškega ženskega nogometa.

Chen je v neki modni reviji zapisala, da je podjetje za spodnje perilo poskušalo ustaviti finančni odtok, ki ga je povzročalo ‘body-positive’ trženje, tako da bo vrnilo format modne revije in združilo seksapilnost, po kateri je znamka zaslovela, z nekaterimi bolj vključujočimi pobudami.

Predstavitev Victoria’s Secret: The Tour ’23 je opisala kot prikaz, ki je “nekje vmes med poosebitvijo moškega poželenja v času razcveta blagovne znamke in vključujočo utopijo, ki so jo spodbujali številni motilci”. Predsednik znamke Victoria’s Secret in Pink Greg Unis je povzel to novo usmeritev podjetja, ko naj bi investitorjem dejal: “Seksi je lahko vključujoča.” Pojasnil je: “Seksi lahko slavi raznolike izkušnje naših strank in na to se osredotočamo.”

Glavni izvršni direktor Martin Waters naj bi prav tako priznal, da pobude za vključujočnost podjetju niso prinesle dobička, in izjavil: “Kljub najboljšim prizadevanjem vseh, to ni bilo dovolj, da bi to prineslo dobiček.”

VS pred “woke”/LGBTQ preobrazbo

Po poročanju BusinessOfFashion je novi cilj podjetja “izboljšati dobičkonosnost in preseči 7 milijard dolarjev letne prodaje”. Za dosego tega cilja namerava blagovna znamka uvesti aktivna oblačila in kopalke, posodobiti obstoječe trgovine in odpreti 400 novih zunaj Združenih držav.

PREBERITE TUDI: Dih jemajoči trenutki na modni reviji Victoria’s Secret

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj