Akne so ena največjih nadlog, ki se lahko pojavi v kateremkoli starostnem obdobju. Najpogosteje se praviloma pojavijo v puberteti, a to ni pravilo. Ženske imajo že tako več hormonskih nihanj, te pa še dodatno sprožijo razni stresni dogodki oz. obdobja; nepravilna prehrana in podobno.

Nasveti za lepo kožo brez aken

1. Zdrava prehrana

Prehrana naj temelji na zelenjavi in sadju in zdravih maščobah. Izogibajte se večkrat nasičenim maščobam, sladkorju, žitaricam in drugim enostavnim ogljikovim hidratom. V času praznikov še posebej radi ‘grešimo’, zato malce popazite.

2. Dovolj spanja

Spanje je nujno potrebno, da se telo umiri in regenerira. Pomanjkanje spanja je samo po sebi stres, ta pa povzroča akne, zato poskrbite za kakovosten spanec na naslednje načine:

 • hodite spat ob približno isti uri;
 • hodite spat do najkasneje 23h
 • hpite v temnem in tihem prostoru
 • spite vsaj 7 ur na noč

3. Zmanjšajte stres

Danes redkokdo ni pod stresom, zato ga skušajte zmanjšati z meditacijo, sproščujočo glasbo; pomirjajočimi eteričnimi olji; jogo, sprehodi v naravi, zdravo prehrano in rednim rekreiranjem.

4. Redna rekreacija

Rekreacija ima več pozitivnih učinkov: poskrbi za boljšo prekrvavitev telesa, kar pomeni lepšo kožo; z znojenjem se odplavljajo toksini iz telesa; ter sproščanje, saj deluje proti stresu.

5. Dovolj tekočine

Pijte dovolj tekočine, sploh vode in nesladkanih čajev, in poskrbite za vlaženje kože. Pozimi je koža že tako dehidrirana zaradi mrzlega zraka in ogrevanja notri, svoje doprinese pa še uživanje alkohola, ki prav tako dehidrira, zato poskrbite za vlaženje.

6. Zdravila

Obstaja sicer veliko zdravil proti aknam, vendar ta praviloma potrebujejo nekaj časa, da se pokaže učinek. A do takrat ni potrebno, da se negotovi skrivate za štirimi stenami in zamudite prijetne trenutke, sploh v prihajajočih predprazničnih dneh in veselem decembru.
Zato ima Vichy za vas rešitev z imenom Dermablend 3D Correction.

Vichy predstavlja izdelek, namenjen prekrivanju večjih nepravilnosti na koži: Dermablend 3D Correction

Dermablend 3D Correction je dermatološko testiran, visoko prekriven tekoči puder, ki zagotavlja dolgo obstojnost in mat videz kože. Namenjen je predvsem mastni in nečisti, aknasti koži, a izvrstno prekrije tudi druge nepravilnosti, kot so temni podočnjaki, pigmentni madeži, brazgotine in podobno.

Dermablend 3D Correction je obstojen do 16 ur in zagotavlja mat videz kože brez učinka maske. Je nekomedogen, kar pomeni, da ne bo povzročal aken in drugih nečistoč; vsebuje pa tudi aktivno učinkovino salicilno kislino, ki dan za dnem zmanjšuje pojavljanje nečistoč; ter eperulin, ki deluje protivnetno in tako pomirja kožo in blaži rdečico.

Zaradi vsebnosti visoke koncentracije mineralnih pigmentov in sestavine za mehki fokus kljub dobri prekrivnosti zagotavlja naraven videz in ne daje občutka maske. Vsebuje tudi termalno vodo Vichy, ki dokazano krepi, pomirja in obnavlja kožo. Še zlasti pri koži z aknami je pomembno, da izberemo dermatološko testiran puder, ki je nekomedogen, kožo pomirja in zmanjšuje obstoječe nečistoče ter hkrati preprečuje nastanek novih.

Prednosti:

 • visoka prekrivnost
 • dobra obstojnost
 • mat videz kože
 • ne ustvari učinka maske
 • naraven videz
 • brez parabenov
 • hipolergen
 • kožo ščiti pred UV sevanjem (ima ZF 25)
 • na voljo v 4 odtenkih  (15 Opal, 25 Nude, 35 Sand in 45 Gold)

Nasveti za uporabo

 1. Puder nanašajte s prsti, ne s čopiči in gobicami, da se izognete nanašanju bakterij in druge umazanije na kožo, saj to lahko poslabša stanje aken. Roke pred nanosom pudra temeljito umijte.
 2. Puder nanesite na kožo, na katero ste nanesli nekomedogeno, dermatološko testirano vlažilno podlago, primerno za aknasto kožo in kožo, nagnjeno k nečistočam.

Dermablend 3D Correction je več kot puder, saj hkrati tudi odpravlja obstoječe nečistoče in preprečuje nastanek novih. Na voljo v lekarnah po Sloveniji.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj