Bourjois Flower Perfection

bourjois_flower_perfection_tekoci_puder

Bourjois nas kar nekajkrat letno preseneti z novimi izdelki, med njimi tudi pudri. Kolekcija Flower Perfection, ki smo jo dobili preteklo leto, vključuje tudi tekoči puder, ki nas je presenetil s svojo izjemno prekrivnostjo.

Puder je naravnost odlično prekriven – večina ne bo potrebovala dodatnega nanašanja pudra ali korektorja niti za podočnjake in pigmentne madeže. Za vse bo poskrbel en potisk na pumpico tega izjemno dobro prekrivnega pudra.

Mazljivost je kljub gostoti in dobri prekrivnosti pudra prekrasna, prav nič ne ‘bremza’ in hitenje ni potrebno, videz pa je popolnoma naraven – niti mat, niti sijoč. Ker je večina dobro prekrivnih pudrov namenjena mešani in mastni koži in lahko suho kožo malce izsušujejo, bo Bourjois Flower Perfection razveselil vse, ki imajo suho kožo, a želijo dobro prekrivanje. Puder namreč ne izsušuje in ne matira, zato bo morda celo bolj primeren za normalno do suho kožo kot mešano in mastno. Za slednjo bo puder verjetno povečini preslabo obstojen.

Embalaža je privlačna, mladostna in sveža z belimi in sijoče-roza napisi ter zanimivim pokrovčkom, ki vključuje tudi gobico za nanos debelejše plasti pudra. Tega zaradi izjemno dobre prekrivnosti tega pudra za večina ne bo potrebovala, če pa že, pa je pomoč pri roki. Dozira se ga na pumpico, ki je zelo natančna in zagotavlja dobro doziranje.

Obstojnost je le povprečna, malce se jo sicer lahko podaljša z nanosom pudra v prahu, a čistih oblačil ob dotiku s pudrom nikar ne pričakujte. Obstojnost bo seveda boljša na suhi koži in v hladnem vremenu kot na mastni koži in v vročini.

Na voljo je v petih odtenkih, z izjemo odtenka št. 53, ki je nevtralen, so vsi s toplim rumenim podtonom, kar je za Bouroisove pudre zadnjih let značilno. Tako bodo morale vse z roza podtonom polti in zelo svetlopolte ponovno poiskati srečo drugje.
Cena je okoli 15 evrov.

 Izbor odtenkov zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Prekrivnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Nanos zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Obstojnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Embalaža zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

Bourjois Healthy Mix Serum

bourjois_healthy_mix_serum

Čeprav ima Bourjois Healthy Mix Serum tekoči puder na Kozmetometru kar nekaj dobrih ocen, smo se vseeno odločili, da ga damo še na test, saj se nam je zdel podcenjen in prepogosto spregledan, še zlasti napram svojemu starejšemu bratcu, pudru Healthy Mix. Proizvajalec obljublja kar 16 ur sijajne polti, enakomeren ten in učinek proti utrujenosti, za kar naj bi poskrbeli sadni vitamini, ki jih vsebuje puder. Sveža gelna tekstura se v trenutku zlije s kožo in koži podari enakomeren, naraven videz brez občutka teže ali maske na obrazu.

Kot že opis dobro povzame, gre za lahek puder, katerega tekstura malce spominja na gel in se čudovito enostavno in enakomerno nanaša na kožo – nobenega bremzanja in lis, ki so pogosta posledice težje razmazljivih pudrov. Zaradi izjemne lahkosti in gelaste teksture je na koži dejansko popolnoma neopazen, koža pa ima čudovit zdrav sijaj z lepo prekritimi manjšimi nepravilnostmi.

Prekrivnost je rahlo do srednja in v precejšnji meri odvisna od količine nanosa, a za kože, ki potrebujejo močno prekrivanje, tale puder nikakor ne bo zadostoval. Kljub temu, da je proizvajalec s tem pudrom ciljal na bolj mastne tipe kože (puder Healthy Mix pa naj bi bil namenjen normalni do suhi koži), menimo, da bi se čudovito obnesel tudi na suhi koži, saj nismo opazili izsuševanja.

Puder bo tudi idealna izbira za poletje, ko mnoge ženske ne marajo preveč ‘težkih’ pudrov na obrazu, a jim mineralni pudri ne ustrezajo. Še zlasti vse z mastno kožo bodo puder lahko nanesle direktno na kožo ali zgolj po toniku, s čimer se bodo znebile neprijetne dodatne plasti kreme, ki so tistim z mastno kožo predvsem poleti še toliko bolj odveč (a vseeno ne pozabite na UV zaščito, saj je puder ne vsebuje!).

Dodatni plus je, da puder ne maši por in ne povzroča nečistoč oz. jih vsaj veliki večini kož ne bi smel, kože ne masti in ne izsušuje in je zatorej primeren za zelo širok spekter tipov kož.

Obljubljajo tudi kar 16-urno obstojnost, s čimer pa se prav zagotovo ne moremo strinjati, še zlasti ne na mastni koži. Puder je dostojno obstojen približno 8 ur, potem pa začne počasi izginjati – seveda toliko hitreje, če se obraz pivna z robčki, da se odstrani odvečno maščobo. Z dolgo obstojnimi pudri tako nikakor ne more tekmovati, vseeno pa brez večjih težav preživi povprečni delovni dan.

Odtenki so čudoviti in zelo naravni, a žal ponovno vsi rumenkasti, kar pomeni, da bodo morale vse, ki imajo roza in celo nevtralen ten polti, po puder kam drugam, saj so pri Bourjois že pred približno tremi leti prenehali izdelovati pudre z roza podtonom.

Embalaža je, kot smo pri Bourjois že navajeni, ljubka in privlačna, ki s prodajne police kar kliče, naj jo odnesemo s sabo domov, ima pa tudi zelo dobro delujočo pumpico, ki omogoča natančno doziranje izdelka.

Če torej izvzamemo odsotnost roza odtenkov in UV zaščite, gre za čudovit puder, ki bo ustrezal večini žensk, še zlasti tistim, ki ne marajo občutka teže na obrazu in maskastega videza. Dodatni plus je tudi izjemno ugodna cena, ki je nekje okoli 14 evrov in torej dostopna za večino žepov. Resnično dober puder v vseh pogledih, vreden preizkusa in ki upamo, da ga ne bodo še prav kmalu prenehali izdelovati. Naj še namignemo, da če vas mika Clarinsov puder iz tega testa, je tale zelo dobro nadomestilo, saj je približno enako prekriven in na koži ustvari zelo podoben svež videz.

 Izbor odtenkov zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Prekrivnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Nanos zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Obstojnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Embalaža zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

Revlon PhotoReady Mousse

revlon_photoready_mousse

Revlon PhotoReady Mousse je puder v peni in že tretji v kolekciji puderov PhotoReady. Celotna kolekcija naj bi predstavljala pudre, ki poskrbijo za čudovit svež in mladosten videz polti, ne glede na to, v kakšni svetlobi smo in celo na fotografijah. V šestem delu testa pudrov smo že ocenili prvi izdelek iz te linije, tekoči puder PhotoReady, pred kratkim pa je prišel k nam še njegov kompaktni bratec in nato še penasti. Odločili smo se, da bomo za test uporabili slednjega, saj je zaradi svoje teksture in embalaže prav poseben med tovrstnimi izdelki.

Ob prvih nekaj preizkusih na mešani do mastni koži smo že mislili, da je to eden najbolj obupnih pudrov, kar smo jih kdaj preizkusili. Potem pa smo seveda izdelek testirali še brez kreme spodaj, zgolj z lahkim tonikom – in takrat je pokazal vse svoje odlike. Medtem, ko je ob nanosu preko kreme obraz deloval izjemno maskast, nenaraven in obložen (pri čemer naj opomnimo, da smo pudra nanesli preveč, saj lahka pena daje varljiv občutek lahkosti in slabega prekrivanja), je ob nanosu manjše količine na bolj suho kožo le-ta kar zasijala. Neverjeten zdrav dewy videz kože, ki odvzame vsaj 5 let, če ne več, nas je popolnoma navdušil, da smo se kar občudovale v ogledalu.

Puder kože tudi ni dodatno mastil, pivnanje je bilo potrebno sredi dneva, le na zelo mastnih predelih malce prej, prav tako tudi ni kazal znakov mašenja por ali povzročanja mozoljev. Seveda pa se vsaka koža odziva drugače in če ste nagnjene k mašenju por, bo šele preizkus izdelka pokazal, ali vam ustreza ali ne.

Seveda pa smo ga testirali tudi na suhi koži, ki je ob predhodni uporabi kreme kar zasijala. Za suho polt je namreč značilen malce pust videz, ki se ga da lepo popraviti z izdelki z odbojnimi delci, ki koži podarijo svež, mladostno sijoč videz. Revlon Photoready Mousse je vsekakor eden izmed njih, saj se je sicer lepa koža brez nepravilnosti ob nanosu kar prerodila. Mladosten, naravno sijoč videz kože bo prepričal tudi najbolj zahtevne uporabnice, obstojnost pa je boljša od marsikaterega pudra, ki naj bi bil obstojen, a se ob uporabi izkaže za povprečno obstojnega.

Nahaja se v kovinski embalaži, obarvani v barvo, kakršne naj bi bil puder, ter ima črno pumpico, iz katere pride puder v penasti obliki. Sprva zna doziranje malce nagajati, a kaj hitro se dobi občutek in doziranje ni več problematično.

Pa minusi? Odkrili smo dva, potencialno tri; prvi je ta, da se na direktni sončni svetlobi gledano od blizu opazijo mikro sijoči delci. Nič groznega, a vseeno opozorimo, ker nekatere utegne to motiti. In drugi? Puder je kljub navidezno tekoči peni izjemno koncentriran in dobro prekriven in nanos prevelike količine ne bo dal želenega učinka, temveč utrujen in maskast videz. Zato previdno pri nanosu, za prekrivanje celega obraza zadostuje že izjemno hiter pritisk na pumpico, saj je pudra hitro preveč. Doziranje tako ni najbolj natančno, a po nekaj uporabah se dobi občutek.

Tretji in največji minus pa so, kot si verjetno že mislite, odtenki. Pri nas ni na voljo svetlih odtenkov, zato bodo vse s svetlo poltjo morale izbrati drug puder ali pa tega naročiti iz tujine. Cena je na prvi pogled malce visoka za drogerijski puder, okoli 18 evrov, a upoštevajoč resnično minimalno porabo, je vsekakor zelo ugodna. Zelo priporočamo za vse puste, utrujene, suhe polti, ki potrebujejo povrnitev mladostnega sijaja.

 Izbor odtenkov zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Prekrivnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Nanos zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Obstojnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Embalaža zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj