Ta del testa je bil naknadno spremenjen – zamenjali smo blagovne znamke in oba izdelka.
Uredništvo PL

Clarins

Med zadnjimi, ki so se letos pojavili na trgu tekočih pudrov, je tudi Clarinsov Everlasting Foundation SPF 15. Obljublja čudovito, lahko teksturo, ki se v trenutku zlije s kožo in zagotavlja izjemno udobje, polno prekrivnost, brezhibno polt ter kar 15-urno obstojnost in nespremenjen videz zahvaljujoč se posebnemu sistemu ‘High Fidelity System’.
Kljub temu, da smo imeli zelo dobre izkušnje s Clarins pudri že v preteklih testih, pa nas je tale novinec naravnost osupnil – tako kar se tiče videza kože in obstojnosti kot tudi njegove izjemne prekrivnosti.

clarins_everlasting_foundation_spf_15 

Puder se nahaja v prelepi embalaži iz mat stekla s pumpico in pokrovčkom v zlati barvi. Tako pokrit kot tudi odkrit je pravi okras in ponos vsaki kozmetični polički. Kot se za Clarins spodobi, seveda pumpica brezhibno funkcionira in omogoča natančno doziranje izdelka, ne glede na to, ali želimo malo, srednje ali več izdelka. En pritisk na pumpico iztisne ravno prav izdelka, da se ga nanese na cel obraz in v celoti prekrije nepravilnosti.

Sam puder je presenetljivo goste, kremne teksture, tako, da bi skoraj lahko rekli, da gre za kremo – nikakor ni to tekoči puder v pravem pomenu te besede. Kar pa nas je najbolj presenetilo, je naravnost osupljiva masleno-žametna tekstura izdelka, kakršne nismo videli in občutili še pri nobenem tovrstnem izdelku in ki je pravi užitek za nanašanje in razmazovanje. Puder se zaradi silikonske osnove in žametno-maslene teksture, ki se kar zlije s poltjo, čudovito razmazuje na koži, je pa potrebno zaradi hitrega sušenja in fiksiranja morda malce pohiteti. Prav tako seveda poskrbite za ustrezno podlago, saj bo na preveč suhi koži nanašanje ‘bremzalo’. Ko se puder razmaže, dobimo dejansko popolnoma brezhiben videz polti; prekrite so vse nepravilnosti, tako podočnjaki, rdečica in nečistoče kot tudi manj izraziti pigmentni madeži in na splošno neenakomeren ten. Dodatno pomoč boste potrebovale le pri zelo izrazitih nepravilnostih, sicer pa puder zagotavlja popolnoma enakomeren, skorajda retuširan videz polti.

Puder je dejansko neverjetno obstojen, tudi po dnevu, preživetem zunaj v poletni vročini je bil na koncu še vedno skoraj tako svežega videza kot takoj po nanosu, prav tako ni bilo opaziti lezenja v gube ali izginevanja pudra neznano kam, kot se rado zgodi pri neobstojnih pudrih ali v vročini. Končni videz polti je naravno mat, brez odvečnega in tako zelo nezaželenega sijaja, zato bo izvrstna izbira predvsem za mešan in masten tip kože, za suho pa ob ustrezni dovolj vlažilni in hranljivi podlagi – škoda bi bilo namreč spregledati ta tako izjemen izdelek zgolj zaradi neustrezne kreme.

Ker ustvari naravnost čudovit žameten občutek na koži, je tudi nanašanje nadaljnjih ličil pravi užitek, saj je nanos tako kremnih kot tudi ličil v prahu in kamnu prava poezija. Ugotovili smo tudi, da puder zelo podaljša obstojnost vseh naknadno nanešenih ličil, prav tako tudi ne potrebuje pomoči v obliki matiranja s pudri v kamnu in/ali prahu, razen morda pri zelo mastni koži in v hudi vročini in vlagi.

Puder nudi tudi zaščito pred UV sevanjem ZF 15 v obliki titanovega dioksida, kar je še zlasti v poletnih dneh nadvse dobrodošlo, poleg tega pa ne vsebuje nobenih maščob. Pri nas je na voljo šest nadvse uporabnih in realnih odtenkov in večina uporabnic bo našla ustreznega zase, v nasprotnem primeru pa še vedno lahko pogledate v tujini, saj je vseh odtenkov kar trinajst.

Clarins Everlasting Foundation SPF 15 je torej odličen puder, ki je v celoti presegel naša pričakovanja, kljub temu, da niso bila ravno majhna in lahko rečemo, da je to eden najboljših tovrstnih izdelkov – če ne celo najboljši – ki so trenutno na voljo pri nas. Združuje namreč sanjsko teksturo, ki se kar zlije s kožo, zelo dobro prekrivnost, dolgo obstojnost, nespremenjen videz od jutra do večera, ne useda se v pore in gube in ne poudarja le-teh ter daje brezhiben videz polti. Poleg tega tudi ne maši por, ni masten in ne masti kože. Vse pohvale za resnično izjemen izdelek, ki ga toplo priporočamo vsem, ki potrebujejo dobro prekrivnost in obstojnost ter mat videz kože.­

 Izbor odtenkov  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Prekrivnost  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Nanos  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Obstojnost  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Embalaža  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

Revlon

PhotoReady je zadnji tekoči puder ameriške kozmetične hiše Revlon. In tudi tokrat nas Revlon ni razočaral, saj puder dejansko uresniči vse obljube in zadovolji tudi najbolj zahtevna pričakovanja.

revlon_photoready2 

Naj začnemo pri sami teksturi, ki je lahka, zmerno kremasta, puder pa se hitro in enostavno razmaže ter takoj asimilira s kožo. Prekrivnost je odlična ob zmerni količini (povprečno dva potiska na pumpico), nanos popolnoma enakomeren tudi če nismo posebno natančni, končni rezultat pa osupljiv. Po uporabi je videz kljub visoki prekrivnosti naraven, polt enakomerna, a hkrati ni sledu o maskastem videzu. Končni videz je satenast in mehak, kar se presunljivo odraža tudi na teksturi kože. Koža je na otip dobesedno svilena, kar je gotovo ena izmed najbolj izstopajočih odlik tega pudra, saj poleg krasnega občutka na otip omogoča tudi sila enostavno in enakomerno nanašanje vseh vrst rdečil. Le-ta zaradi dobre podlage nekoliko pridobijo tudi na obstojnosti, kar je pa seveda tudi lastnost samega pudra – obstojnost je namreč odlična in zagotavlja brezhiben videz skozi cel dan. Transferja ni, brez skrbi lahko oblečete svetla oblačila, primeren pa je tako za bolj suho kožo (s predhodno uporabo kreme) kot za nekoliko bolj mastno, a najbrž ne za eno in drugo skrajnost, gotovo pa pokrije potrebe velike večine potencialnih uporabnic.

Kot je zadnje čase trend, se tudi pri tem izdelku srečujemo z uporabo ‘odbojnih delcev’, ki naj bi obraz optimalno osvetlili oz. razpršili svetlobo tako, da ustvarijo brezhiben videz polti. V tem primeru, t.i. odbojni delci v realnosti izpadejo skorajda kot ‘shimmer’, ki bo morda za kakšno uporabnico celo moteč, saj je opazen in v odvisnosti od svetlobe in kota tudi precej izstopajoč, kar pa po našem mnenju nima negativnega vpliva na končni videz. Zaradi tega je namreč puder tudi več kot primeren za bolj glamurozne priložnosti, a ne v tolikšni meri, da bi kompromitiral povsem običajno dnevno uporabo. Vseeno to omenjamo kot potencialno moteč dejavnik, saj so delci resnično bolj opazni in izstopajoči kot pri drugih pudrih s sorodnimi lastnostmi.

Poleg vsega že naštetega velja poudariti še odlično embalažo, saj so pri Revlonu končno začeli pudrom dajati ustrezne higienične in praktične pumpice, kar gotovo zelo olajša uporabo in optimalen nanos. Tudi odlična SPF zaščita je gotovo velika prednost, nenazadnje pa tudi cena, saj je za puder take kakovosti, ki je povsem primerljiva tudi z visokocenovnimi pudri, smešno nizka.

Izrazito slaba lastnost, je žal zelo slab izbor odtenkov, ki so na voljo pri nas – to je borih pet odtenkov, od katerih niti eden ni primeren za svetlopolte. Najsvetlejši odtenek, ki je na voljo pri nas, je Nude 004, ki pa sodi že v rang srednje svetlih oz. temnih polti. So pa v ZDA, od koder izdelek prihaja, na voljo še trije svetlejši odtenki, zato v kolikor vam puder ustreza in pri nas ni na voljo odtenka za vas, priporočamo, da si ga nabavite iz ZDA.

 Izbor odtenkov  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Prekrivnost  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Nanos  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Obstojnost  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Embalaža  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj