GUERLAIN

Fleur de Teint SPF 15 je vlažilni tekoči puder, a kljub temu dejstvu na koži ni težak, niti masten ali preveč hranljiv. Je precej goste, kremne konsistence, ki se lepo in enakomerno nanaša tako s prsti kot tudi s čopičem za tekoči puder. Takoj po nanosu se zlije s kožo do te mere, da ga na koži dejansko ni opaziti, polt pa dobi enoten, uniformiran videz in nekakšen notranji sijaj. Sam puder sicer ne vsebuje nikakršnih odbojnih delcev, pa vendar je koža po uporabi sijoča in zdravega videza. Tudi pri uporabi na mešani ali mastni koži se je takoj vpil v kožo in ni bilo opaziti neprijetnega svetenja kože – ne ob nanosu ne tekom dneva. Prekrivnost je nekje med rahla in srednja in na posebej neenakomernih predelih kože boste najbrž potrebovali dodatno plast ali dopolnitev s korektorjem.

Guerlain Fleur de Teint Moisturising Foundation SPF 15

Glede na dejstvo, da naj bi bil to vlažilen puder in da obstojnost ni nikjer posebej omenjena, nas je le-ta presenetila. Puder je ostal na svojem mestu in nespremenjen cel dan od jutra do večera, takrat pa je preživel še zelo intenzivno vadbo, nakar ga samo spiranje z vodo ni odstranilo, potrebno je bilo še čistilno mleko in tonik. Vsebuje tudi UV zaščito (octinoxate 4 %, titanium dioxide 3,2 %) in poleg titanijevega dioksida še dve sestavini, ki bi lahko mašili pore, vendar poslabšanja po uporabi na koži, nagnjeni k mašenju por, ni bilo opaziti.

Embalaža je na pumpico, ki na en pritisk dozira idealno količino pudra za en nanos po celem obrazu. Seveda je zelo lepa, kot je od Guerlaina pač pričakovati – prosojna z mat zlatim pokrovom, pumpico in podstavkom. Pravzaprav je enaka kot pri pudru Fleur de Teint Ultra Mat, le da so pri slednjem zlati deli sijoči, pri tem pa matirani. Po občutku na koži med obema pudroma niti ni opaziti kakšne bistvene razlike, le da je Ultra Mat bolj prekriven in mat. Sicer pa sta glede na prijetno rahlo vlaženje in neizsuševanje kože ter čudovit končni videz kože oba primerna za vse tipe kože. Na voljo je dovolj odtenkov (ki se med izdelkoma razlikujejo – npr. št. 540 je pri Mat različici precej drugačna, ima lep rumeno-bež odtenek, pri drugem pa opazen oranžen pridih in je temnejši, zato pred nakupom dobro preverite), da bo večina našla ustreznega zase, le najbolj svetle bodo ponovno ostale praznih rok.

 

 Izbor odtenkov  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Prekrivnost  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Nanos  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Obstojnost  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Embalaža  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

 

YVES SAINT LAURENT

Perfect Touch Radiant Brush Foundation (Fond de Teint Pinceau Eclat) je prvi tekoči puder z vgrajenim čopičem za nanašanje. Obljublja brezhiben videz kože, poseben "baby-skin complex" ali kompleks otroške kože pa naj bi poskrbel za vlaženje kože in ji podaril mehkobo in sijaj kože dojenčka. Nahaja se v posebni embalaži kožne barve z zlatim pokrovčkom in stoji obrnjen na glavo. Uporablja se ga tako, da se del embalaže s čopičem obrne oz. zavrti in iztisne, da skozi čopič priteče ustrezna količina pudra, ki jo damo na zgornjo stran dlani. Nato jo s čopičem enakomerno zajamemo in nanesemo po obrazu.

Yves Saint Laurent Perfect Touch Foundation

Kljub dobri ideji s čopičem le-ta ni tako zelo uporaben, kot je morda videti na prvi pogled. Sam puder namreč priteče nanj le na sredino in da se ga razporedi po celem čopiču, je potrebno kar precej pudra, kar pa je zaradi izjemne kakovosti in ne ravno nizke cene po našem mnenju škoda. Tudi nanašanja s tem čopičem se je potrebno privaditi, saj ni tak, kakršni so klasični čopiči za tekoči puder, temveč precej debelejši, zaradi česar popije še več dragocene vsebine. Tako smo se odločili, da se s čopičem niti ne bomo ubadali in smo ga preprosto potegnili ven – ostala je odprtina kot ozka slamica, skozi katero se je brez težav doziralo želeno količino vsebine.

Ne glede na to, kako smešno se morda sliši "kompleks otroške kože", ta puder resnično izpolni obljube. Je precej tekoč, pa vendar kljub temu zagotavlja rahlo do srednjo prekrivnost ter praktično brezhiben videz kože, k čemur najbrž doprinesejo tudi posebni pigmenti. Koža dobi zelo lep, naraven in nekako uniformiran videz in dejansko spominja na otroško kožo. Brez težav prekrije neenakomeren ten kože in manjše nepravilnosti, za kakšne bolj izrazite (pigmentni madeži, izraziti podočnjaki, kapilare) pa bo potrebno poseči še po korektorju ali potapkati dodatno plast pudra na problematične predele obraza. Ultra drobni odbojni pigmenti, ki jih vsebuje, pa so opazni šele po natančnem preverjanju od blizu in v nobenem primeru preveč bleščeči niti za mastno kožo.

Tekstura je izjemno tekoča, po nanosu na kožo pa le-te niti ne zateguje niti ne zmasti – dejansko je koža samo voljna in prijetna, predvsem pa čudovitega, naravnega videza (pravzaprav preprosto preveč lepega, da bi to lahko bila naša koža) – ne glede na tip kože. Za razliko od vseh ostalih tovrstnih izdelkov je tu tudi vsebina precej radodarna, saj ga je notri kar 40 ml. Je tudi prijetno nežno odišavljen, vendar dejansko tako diskretno, da ne bo motilo niti tistih, ki so na vonj v lepotnih izdelkih bolj občutljive. Tudi obstojnost je precej dobra, saj je brez težav preživel srednje naporno telesno aktivnost. Je tudi popolnoma nekomedogen.

 

 Izbor odtenkov  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Prekrivnost  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Nanos  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Obstojnost  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Embalaža  zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj