LANCOME

Absolue Teint SPF 20 kremni puder odlikuje njegova neverjetna prekrivnost, saj po tej lastnost iprekaša mnoge korektorje. Brez težav prekrije kar očitne podočnjake, tudi kakemu rdečemu mozoljčku je kos. Je zelo kremen, gost, nanos je zato kar težaven, treba ga je precej razmazovati, da dosežemo enakomerno plast vsepovsod. Občutek na koži je prijeten, morda le malo maskast, to je pravzaprav edina napaka, ki jo pri tem pudru najdemo, poleg dejstva, da je končni videz morda le nekoliko preveč popolna koža, ki deluje malenkost nenaravno enakomerne barve (kar pa se mimogrede reši z rdečilom, bronzerjem ali osvetljevalcem) – ampak najbrž je to bolj prednost kot slabost. Eden redkih izdelkov, kjer je končni vtis res tak kot je v reklami. Finish je sicer svilen, ne popolnoma mat, vseeno pa ne satenast, nekaj vmes. Obstojnost je na suhi koži izjemna, tudi zvečer in po fizičnem udejstvovanju, je polt še vedno lepa, žametno svilena, brez kakih nepravilnosti. Po nanosu kake zelo mastne kreme je pametno počakati, da se ta vpije, preden začnemo z nanosom, na rahlo mokri ali mastni koži ga je povsem nemogoče razmazati. Izbor barv je zelo dober, sicer pa je primeren bolj za tiste dni, ko si prekrivnosti res želimo in za kakšne svečane dogodke, ko je popoln in obstojen make up nuja. Je v lepi težki mlečno- stekleni posodici, cena je precej visoka.


Lancome Absolue Teint SPF 20 kremni puder Izbor barv zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Pigmentiranost/prekrivnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Enostavnost nanosa zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Obstojnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Embalaža zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdicaLR Health & Beauty Systems


True Touch Foundation tekoči puder je namenjen mešani do suhi koži. Zelo mastni bo preveč, na rahlo mastni in dehidrirani pa se zelo dobro obnese. Tekstura je nekje med kremno in tekočo in je zelo lepo mazljiv. Zaradi svoje vlažilne funkcije ne poudari lusk suhe kože, se ne useda v pore in kože ne izsušuje. Občutek po nanosu je prijeten, saj je koža lepo navlažena. Na mešani in rahlo mastni koži je prvo minuto po nanosu še opaziti rahel sijaj, ki pa kmalu izgine in rezultat je zelo lep, naravno (ne mastno) sijoč videz kože. Prekrivnost je nekje srednja.


Embalaža je skorajda ceneno-plastična pumpica, ki pa izvrstno služi svojemu namenu, saj omogoča izjemno natančno doziranje – toliko, kot bomo pritisnili na pumpico, toliko izdelka se bo pokazalo. Na voljo so samo štirje odtenki, pri čemer je prvi zelo svetel in z izrazitim roza podtonom, kar je zelo dobrodošlo, saj večina pudrov v trgovinah takega odtenka ne nudi. Srednja dva sta lepo bež in zelo uporabna, zadnji pa pretirano temen in z oranžnim opodtonom, tako, da je skorajda neuporaben. Puder vsebuje titanijev dioksid, sicer premalo za vsakodnevno zaščito, je pa dobrodošel dodatek preko kreme z zanesljivo in dovolj visoko UV zaščito.


LR Health & Beauty Systems True Touch Foundation tekoči puder Izbor barv zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Pigmentiranost/prekrivnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Enostavnost nanosa zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Obstojnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Embalaža zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
CLARINS


Pri Clarinsu so že kakšni dve leti nazaj ukinili izvrsten tekoči puder Multi Matte Foundation in od takrat dalje smo nestrpno pričakovali novo, še izboljšano verzijo pudra, namenjenega mastni koži. Tako smo končno dočakali Truly Matte Foundation SPF 15 (Light Reflecting), ki pa je povsem nepričakovano in zato še toliko večje razočaranje.
Puder sicer odlikuje zanesljiva zaščita ZF 15 v obliki titanijevega dioksida, dobra mazljivost in lepe in zelo uporabne barve. Tu pa se veseli del zgodbe žal zaključi. Puder namreč neverjetno poudari popolnoma vsako lusko suhe kože, tudi tam in tiste, za katere niti nismo vedele, da jih imamo, poleg tega pa se tudi izredno useda v pore – ne ravno vesela novica za “mastnokožke”, za katere so povečane pore že tako precejšen problem. Končni videz je tudi na mastni koži in z zelo vlažilno podlago nenaravno, skorajda izsušeno mat, z že omenjenimi luskami in porami, že na daleč opaznimi, saj so povsem napolnjene s pudrom. Kljub “Light Reflecting” v nazivu ni opaziti nobenega odbijanja svetlobe na kakršenkoli način temveč le izjemno pusta, mrtvo mat koža.


Embalaža je zelo lepa bela tuba s srebrnim pokrovom na navoj in zelo tankim vratom, ki omogoča higieničnost in natančno doziranje ter stoji obrnjena navzgor, zaradi česar se puder ne vlije ven, kar je vsekakor dorodošlo.
Puder je vsekakor zelo priporočljiv za zelo mastno kožo brez lusk in za zanesljivo UV zaščito, za ostale tipe kože (suhe vsekakor povsem odpadejo, ne glede na podlago) pa le z ustrezno in zelo vlažilno in hranljivo podlago. Nekako imamo občutek, ta ta puder ne bo dolgo na voljo in nas bo kmalu pričakala nova, dejansko izboljšana verzija, saj je Truly Matte napram “pokojnemu” Multi Matte z izjemo UV zaščite vsekakor precejšen korak nazaj.


Clarins Truly Matte Foundation tekoči puder Izbor barv zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Pigmentiranost/prekrivnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Enostavnost nanosa zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Obstojnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
 Embalaža zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj