Tekoči puder je osnova za vsak make up in eden najpomembnejših pripomočkov za lepši, enakomernejši in bolj zdrav videz kože. Ker je danes na voljo skorajda nešteto tekočih pudrov najrazličnejših znamk, vrst in lastnosti, smo se odločili, da bomo za vas testirali nekatere izmed njih. Tako si lahko v prvem delu testa tekočih pudrov pogledate, kakšne so lastnosti posameznega pudra in kateri odtenki so na voljo ter tako morda najdete svojega (novega) favorita.
 

Veliki test pudrov 1. del

CLARINS

True Radiance Foundation je čudovit tekoči puder, ki ne vsebuje olj. Njegove odlike so izjemna mazljivost, dober izbor barv (odtenek zase boste našle vse, razen izjemno svetlopoltih), embalaža na pumpico, ki omogoča natančno doziranje in higieničnost, ter čudovit naraven končni videz. Vsebuje mikro odbojne delce, ki dajo koži svež izgled, nikakor ne masten ali bleščičast, saj se ti delci na obrazu ne opazijo. Končni rezultat je zelo naraven, zdravo sijoč videz obraza. Tekstura pudra je zelo lahka, nekako »mehka« in vlažilna, in je primeren za vse tipe kože, saj suhe ne izsuši, mastne ne namasti. Zaradi pomanjkanja matirajoče funkcije bo morda neustrezen le zelo mastnim tipom kože, sicer pa ga priporočamo popolnoma vsem. Za mastno kožo bo najbrž primernejši pozimi ali pa z uporabo pudra v kamnu oz. v prahu. Prekrivnost je srednja, lahko pa jo uravnavate tudi tako, da nanesete več ali manj pudra, saj večja količina ne naredi maskastega videza, manjša pa se zaradi izjemne mazljivosti še vedno čudovito nanese in razporedi. Nanos je enostaven, vendar se je bolje obnesel s prsti kot s čopičem za tekoči puder.

Embalaža je zelo lepa mat steklenička z rdečim pokrovčkom in pumpico, ki dozira idealno količino pudra. Edini minus, ki smo ga uspeli odkriti je, da je puder rahlo komedogen, vendar razen za tiste, ki imajo res velike probleme s tem, ni omembe vredno. Zanesljive UV zaščite nima, obstojen pa je srednje – na suhi koži vsekakor bolj kot na mastni. Končna ocena: zaradi velike izbire odtenkov, čudovite embalaže in prekrasnega končnega videza je Clarinsov True Radiance Foundation eden najboljših tekočih pudrov.

Clarins True Radiance Foundation

Izbor barv zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Pigmentiranost/prekrivnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Nanos zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Obstojnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Embalaža zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

DEBORAH

24Ore je dobro obstojen puder, namenjen predvsem normalni do mastni koži, seveda pa ga mirno lahko uporabijo tudi vse s suho kožo, z uporabo ustrezne (dovolj hranljive in vlažilne) podlage. Upoštevajoč dejstvo, da gre za italijansko kozmetiko, je na voljo presenetljivo svetel odtenek (z rumenim podtonom), ki bo najbrž dovolj svetel tudi za najbolj bledopolte – izjema so le uporabnice z res skoraj belo kožo.

Izbirate lahko med sicer samo petimi, vendar lepimi in uporabnimi odtenki, od katerih se nekateri nagibajo bolj k roza, drugi bolj k rumenkastim tonom. Puder zagotavlja srednjo do dobro prekrivnost in naraven mat videz. Je tudi eden redkih tekočih pudrov, po katerem se ne boste začele po nekaj urah svetiti, torej dobro matira (matiranje brade je bilo potrebno šele popoldan), pri tem pa kože ne izsuši. Nanos je enostaven kljub temu, da je puder zelo gost, saj je lepo mazljiv tako s prsti kot tudi s čopičem za tekoči puder. Embalaža je zelo dobra: na glavi stoječa tuba, ki zagotavlja higieničnost, možnost natančnega doziranja in tudi porabo izdelka do zadnje kapljice.

Deborah 24 Ore

Izbor barv zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Pigmentiranost/prekrivnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Nanos zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Obstojnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Embalaža zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

­

4 KOMENTARJI

  1. Vidim, da članek ni ravno nov … a so ti izdelki še vedno v prodaji :)? Kdaj, kje in kako pa opravljate te teste? Je kakšna možnost za sodelovanje, pa čeprav le kot model 🙂 me zelo zanima vse skupaj, torej če kdaj rabite koga z mešano kožo za preizkus 🙂 sem pravi naslov 🙂 hihi

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj