Po podatkih ameriškega kolidža zdravnikov American College of Physicians ljudje vsak dan dobijo preko 200 milijonov doz antibiotikov, pri čemer naj bi jih bilo skoraj polovica prejetih po nepotrebnem. A zahvaljujoč raziskovalnemu delu zdravnika Freda R. Klennerja zdaj vemo, da lahko terapija z izjemno visokimi količinami vitamina C na naraven način pozdravi mnoge bolezni, za katere zdravljenje se uporablja antibiotike, na katere pa so bakterije v precejšnji meri postale že odporne.

Bakterije, ki so postale odporne na antibiotike, le v ZDA ubijejo približno 100.000 ljudi, kar pomeni več kot AIDS, rak dojk in avtomobilske nesreče skupaj! Vitamin C je esencialni in verjetno najpomembnejši vitamin, ki ga lahko zaužijete za splošno zdravje in močan imunski sistem; preprečuje in včasih celo pozdravi bolezni srca, raka, diabetes, osteoporozo, artritis, Alzheimerjevo bolezen in mnoge druge degenerativne bolezni. Če se ga zaužije v dovolj velikih količinah, je pravo čudežno zdravilo.

PREBERITE TUDI: Pomanjkanje vitamina C v nosečnosti zavira razvoj otrokovih možganov

Kako vitamin C pomaga pozdraviti in preprečevati bolezni?

Strokovnjak za vitamin C, dr. Thomas Levy, je razložil, da deluje kot antioksidant, ki ‘podarja’ svoje elektrone, na drugi strani so pa strup, infekcija ali karkoli pač povzroči bolezen, rezultat oksidativnega stresa oz. pomanjkanja elektronov. Torej je precej enostavno; če našemu telesu manjka elektronov, je verjetnost, da bomo zboleli, precej velika – tako je tudi najlažje razumeti, zakaj je zdrava prehrana, bogata s svežim, organsko pridelanim sadjem in zelenjavo, preprečuje bolezni in na sploh skrbi za dobro zdravstveno stanje.

Moški preživel zahvaljujoč terapiji z mega dozami vitamina C

Splošni mediji v skladu z določenimi interesi seveda pristransko poročajo o pomembnosti vitamina C in drugih vitaminov, mineralov in antioksidantov, a spodnji posnetek je le eden izmed mnogih, ki brez dvoma pričajo o izjemnih učinkih velikih količin vitaminov in antioksidantov; moškemu iz Nove Zelandije, ki se je okužil z virusom H1N1, so se kmalu po okužbi iztekale zadnje minute – rešila ga je le terapija z vitaminom C! Več o čudežnih zdravilnih učinkih vitamina C, o odnosu ‘sodobne medicine’ in njenih podpornikov do dejansko učinkovitih in neškodljivih terapij pa si lahko ogledate v spodnjem dokumentarnem prispevku:

Ali če povemo ‘po domače’; priporočena dnevna količina (RDA ali po slovensko PDV) vitamina C je nekaj desetkrat prenizka, da bi lahko ohranjala dobro zdravje, in nekaj stokrat do nekaj tisočkrat prenizka, da bi lahko imela zdravilne učinke, kakršne lahko vidimo v dokumentarnem prispevku. Mega doze (5000 do 20000 mg oralno in 20 do 200 g intravenozno) so tiste, ki pozdravijo resne zdravstvene težave in bolezni.

Za več informacij o izjemni, skorajda čudežni učinkovitosti vitamina C vam priporočamo branje naslednje literature:

 • Linus Pauling: Vitamin C and the Common Cold
 • Thomas E. Levy, MD: Primal Panacea
 • Matthias Rath, M.D.: Why Animals Don’t Get Heart Attacks … But People Do!

Več pa si lahko pogledate v razlagi dr. Thomasa E. Levyja v spodnjem posnetku:

PREBERITE TUDI: Zakaj splošni mediji svarijo pred prehranskimi dopolnili, ki vračajo zdravje?

11 KOMENTARJI

 1. bolje je če ga s prehrano kolikor je možno. ima večji učinek sveže sadje, zelenjava. ti pa verjetno ne bo škodil ta prah. vprašanje je, koliko se bo absorbiral.

 2. Itak je prah vredu. Jaz jemljem tablete po 500 mg, Lj. lekarne. Binas pa veš koliko dobiš iz sadja in zelenjave c vitamina, koliko bi vsega morala pojest na dan, da bi vsaj pribljižno bilo dovolj? Ogromno. Zato je pa treba dodajat. Tudi absorbiral se bo čisto vredu iz prahu, zakaj se ne bi?

 3. Se strinjam z Aleno. Spomnim se, da je Tanja lasnko leto enkrat napisala, da je zjutraj pojedla celo skodelico svežega sadja (vem da je bil kivi vmes) in kmalu po tem šla ne testiranje in preverila, koliko vitaminov ima v sebi (oz.nekaj takega), pa je rekla, da je bila raven izjemno nizka (kljub tej skodeli sadja).
  Tako da dodatki so zelo priporočljivi. Tudi jaz imam ta prah iz DM-a.

 4. Vit C je v prahu ok kot vir vit C, ne pa za ustno votlino, ker je kislo in to ni ok za zobovje, tako, da jaz sem kar se da na kapsulah.

 5. Tudi jaz, mi ni, da bi toliko kislega spila čez dan. Jemljem 500 mg tablete parkrat na dan, ne predstavljam si koliko prahu bi si morala v pijačo dajat.

 6. Punce, kako pa je z ledvičnimi kamni? Tiste, ki jemljete večje doze dlje časa nimate teh težav?Onega od DM-a si natresem v čaj z medom večkrat na dan (max 3 merice ali okoli 300 mg/dan) in od oktobra, ko sem začela, nisem bila nič bolana 🙂 No, okus mi zaradi kombinacije z medom tudi ni zoprn.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj